Connect with us

Kultúra

V Dome umenia zahrá flamenco v štýle Paca de Luciu

Published

on

Reklama

Martin Bies & Flamenco Clan Jardines del Corazon sa predstavia piešťanskému publiku 27. februára o 19.30 h.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f_ChJgXCxJ0[/youtube]

Reklama

Martin Bies, ktorého korene rodiny siahajú do južného Španielska – Andalúzie, sa hre na gitare venuje od trinástich rokov. Absolvoval Ľudové konzervatórium v Bratislave. Jeho profesionálna dráha je spojená s flamenco gitarovou školou Paca Peňu, veľkých španielských gitaristov – Sabicas, Niňo Ricardo a Ramón Montoya. V ďalšom období svoj záujem sústredil výhradne na hru najslávnejšieho nasledovníka tejto tradície, Paca de Luciu.

Založil vlastnú skupinu Flamenco Clan, s ktorou sa predstavuje na medzinárodných festivaloch, ako aj na samostatných koncertoch. Hosťuje v Slovenskom národnom divadle v Bratislave v opere Don Quijotte, účinkoval v balete Carmen ako herec a flamenco gitarista v jednej osobe.

Reklama

Spolu s Flamenco Clanom a s formáciou Orient Trio (Lýbia-Sýria), zrealizoval sériu koncertov v rámci slovenského turné, prezentujúcich fúziu flamenca s arabskou tradičnou hudbou. V súčasnosti prezentuje koncertné programy zostavené z vlastnej tvorby, ako aj ním aranžovaných skladieb najslávnejších gitaristov flamenca, ako syntézu flamenco gitary, spevu a tanca.

Predstavil sa na domácej pôde ale i v ČR, Španielsku, Izraeli, Nemecku, Rakúsku, Maďarsku.

Vstupné: 8,- €

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok 14.oo – 17.oo a hodinu pred podujatím. Telefón: 033/24 58 001 alebo cez ticketportal.sk

Text a foto: Dom umenia

Populárne články