Connect with us

Kultúra

V Balneologickom múzeu chystajú výbuch sopky

Published

on

Reklama

Počas Noci múzeí bude verejnosti voľne prístupná expozícia v Kúpeľnej dvorane. Na programe sú ukážky konzervovania skamenelín, ukážky krojov aj písanie hlaholikou.

[singlepic id=37508 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Medzinárodné podujatie Noc múzeí sa tento rok uskutoční 18. mája a okrem Vojenského historického múzea sa doň zapojí aj Balneologické múzeum v Piešťanoch. Pre svojich návštevníkov pripravilo pestrý program.

Reklama

Brány expozície v budove Kúpeľnej dvorany budú pre všetkých otvorené už od 9.00 h. Okrem prehliadky zahŕňajúcej archeologické nálezy z okolia Piešťan, exponáty etnografickej zbierky a predmety súvisiace so životom Milana Rastislava Štefánika zažijú návštevníci aj ukážky preparácie a konzervovania skamenelín v stane pred múzeom. Od 17.00 h im predvedú ľudové kroje z Piešťan, ktoré boli svojho času považované za najkrajšie na Slovensku. Od 18.00 h sa budú môcť naučiť písať hlaholikou, ktorá je pripomienkou okrúhleho výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie.

Milovníci archeológie si budú môcť večer hľadať vykopávky a určite ich zaujme aj premietanie filmov z archeologických výskumov. Na 21.00 h je naplánovaný tajuplný „výbuch sopky“, ku ktorému organizátori zatiaľ viac informácií neprezradili.

-inf-

Populárne články