Connect with us

Kultúra

Umeleckú sezónu v Dome umenia dnes otvorí Fragile a Balet SND

Published

on

Reklama

Dom umenia Piešťany pozýva v utorok 24. septembra 2019 o 19.00 h na Slávnostné otvorenie 39. umeleckej sezóny 2019 – 2020. V hudobno tanečnom večere sa predstaví skupina Fragile a Balet Slovenského národného divadla. Spojenie sľubuje neopakovateľný večer plný jedinečného umenia a zábavy.


Balet Slovenského národného divadla, teleso s najdlhšou históriou a najrozsiahlejšou tvorbou na Slovensku, vstúpilo do ďalšej divadelnej sezóny s víziou zaradiť sa medzi významné európske scény. V úsilí pretaviť bohatstvo historického klasického odkazu, ako aj tradície slovenského baletu do aktuálnej formy 21. storočia, prezentuje umeleckú tvorbu v rámci širokého spektra tanečných estetík, ponúkajúc priestor predstaviteľom viacerých generácií choreografov a interpretov a pôvodnej tvorbe. V spolupráci s Tanečným konzervatóriom Evy Jaczovej a s Vysokou školou múzických umení objavuje nové talenty baletného umenia.

Reklama

FRAGILE je slovenská vokálna skupina zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV šou. Bez použitia hudobných nástrojov, teda a cappella, skupina FRAGILE interpretuje známe rock/pop/jazzové hity svetových umelcov. Hoci sa v ich repertoári nájdu aj skladby velikánov akými sú Bach či Chopin, ich najväčšou prednosťou sú tituly súčasnej populárnej hudby. Hitom svetových autorov a interpretov dávajú svojou kreativitou a hravosťou novú tvár. Ich predstavenia sú plné nielen výbornej hudby, ale aj skvelého humoru, vďaka ktorým zažijete neopakovateľný večer plný jedinečnej zábavy. 

Tanečný večer je sprievodným podujatím 20. ročníka festivalu Organových dní v Piešťanoch.

Reklama

Dĺžka predstavenia: 2 hodiny 20 minút s jednou prestávkou

Účinkujú: FRAGILE a sólisti Baletu SND
Choreografia: Adrian Ducin, Igor Holováč, Glen Lambrecht, Reona Sato
Zbormajster: Branislav Kostka
Réžia: Igor Holováč

Vstupné: 23 a 25,- €

Predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk. Program nájdete aj na www.navstevnik.sk,  kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.  Pokladňa Domu umenia Piešťany je otvorená v pondelok – piatok 14.oo – 17.oo a hodinu pred podujatím
Telefón: 033/24 58 001 alebo 033/24 58 100. 

PR

Populárne články