Connect with us

Kultúra

Týždeň slovenských knižníc: besedy, výstavy aj divadlo

Published

on

Reklama

Zábudlivci majú amnestiu na pokuty a hrdinov aj autorov kníh pre deti i dospelých bude možné stretnúť osobne. Týždeň slovenských knižníc začína v pondelok 26. marca.

[singlepic id=27195 w=320 h=240 float=right]Jeho motto znie „Knižnice pre všetkých“. Tá piešťanská pripravila pre svojich návštevníkov besedy, výstavy aj divadelné predstavenie.

Reklama

Utorkové dopoludnie (27. marca) bude patriť deťom. So spisovateľkou Toňou Revajovou sa porozprávajú o jej novej knihe Johanka v Zapadáčiku. O 17.30 h navštívia knižnicu Ján Štrasser a Adela Banášová. V rámci cyklu Listovanie v Človekopise budú prezentovať knihu rozhovorov s názvom Tri.

V stredu 10.00 h čaká deti beseda o novej knihe Petry Nagyovej-Džerengovej Kláara a mátohy. Vo štvrtok divadelné predstavenie známej rozprávky H. Ch. Andersena Malá morská panna v podaní Divadla Maska.

Reklama

Milovníci cestovania môžu v piatok o 17.30 h navštíviť prezentáciu Aleny a Martina Sojkovcov, ktorá je sprievodným podujatím k výstave Ladakh, mystika severnej Indie v Piešťanskom informačnom centre.

Deťom je určená výstava Najkrajšie české a slovenské detské knihy pripravená v spolupráci s medzinárodným domom umenia pre deti Bibiana.

(mp)

Populárne články