Connect with us

Kultúra

Trampi mali rande na vianočných trhoch

Published

on

Reklama

Návštevníkov stánkov na Námestí slobody vo štvrtok 9. decembra príjemne prekvapili tóny trampskej a country hudby. Už tretíkrát sa tu pred Vianocami stretli „kamaráti Zlého Vojta“, aby si len tak pre zábavu zahrali svoje obľúbené pesničky.

[singlepic id=7919 w=320 h=240 float=left]Neodradili ich ani mínusové teploty a snehové prehánky. Nepriazeň počasia odohnali skladbou Severní vítr je krutý a pokračovali piesňami, ktoré sa v žiadnych spevníkoch nenachádzajú, pretože už dávno zľudoveli. Vďaka nim tam vznikla jedinečná rodinná atmosféra. Podľa niektorých návštevníkov je práve toto výhodou piešťanských vianočných trhov – neprichádzajú sem masy ako napríklad do Bratislavy. Nad punčom, vareným vínom alebo medovinou sa často stretnú aj cudzí ľudia a dokážu sa spolu porozprávať.

Reklama

Partia okolo Vojta Bezáka organizuje podobné stretnutie pravidelne každý štvrtok už celých 20 rokov. V posledných rokoch robia tiež „predvianočné koncerty“ na Námestí slobody. Každý z nich si prinesie svoj hudobný nástroj a v niektorej z piešťanských krčiem hrajú, spievajú a spomínajú na trampské časy a táboráky, ktoré mali v bývalom Československu dlhú a silnú tradíciu.

Zastúpené tu sú country kapely – Banda Zlého Vojta (Vojto Bezák), Mustang Band (Juraj Adamec), Váh River Band (Peter Mička, Rudolf Filip) aj nezávislí priatelia trampskej hudby – napríklad huslistka Olinka Chudíková.

Reklama

Jedným z ďalších podujatí, ktoré títo nadšenci pravidelne pripravujú je záver turistickej sezóny.

[nggallery id=346]

text a foto: nc

Populárne články