Connect with us

Kultúra

Thermia Palace má 100 rokov

Published

on

Reklama

Secesný hotel otvorili 1. mája 1912. Oslavy jeho jubilea, ktoré potrvajú celý tento rok sa začali už 20. januára 2012 výstavou historických fotografií.

[singlepic id=24730 w=320 h=240 float=right]Unikátne stavebné riešenie liečebného komplexu postaveného priamo nad termálnymi prameňmi, originálne propagačné materiály zo začiatku minulého storočia, kópie architektonických projektov – to všetko a mnoho iných zaujímavostí si môžu pozrieť návštevníci hotela Thermia Palace a liečebného domu Irma počas celého nasledujúceho roka.

Reklama

„Prezentujeme stavebný vývoj týchto dvoch budov. Snažili sme sa ukázať ako sa budovy menili až do poslednej rekonštrukcie v roku 2006. Fotografie zachytávajú sto rokov zmien, ale aj prosperity hotela a teda aj Piešťan,“ povedal Martin Kostelník z Balneologického múzea. Výnimočné sú podľa neho napríklad modely, „ktoré sú vizualizáciou toho ako stavby vyzerali pred sto rokmi, a na ktorých je najlepšie vidieť všetky zmeny.“

Kúpele v spolupráci s Balneologickým múzeom chystajú počas nasledujúceho roka aj ďalšie podobné výstavy, jedna z nich bude napríklad venovaná prominentom, ktorí Thermiu navštívili. Onedlho sa uskutoční Fašiangový bál a pri príležitosti okrúhleho jubilea budú tento rok výnimočné aj Piešťanské zlaté stuhy.

Reklama

[nggallery id=1367]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články