Connect with us

Kultúra

Ťahákom festivalu Lodenica bude Chris Norman

Published

on

Reklama

Sviatok fanúšikov folku, country a trampskej hudby sa opäť blíži, obľúbený hudobný festival Lodenica sa v priestoroch piešťanského autokempingu uskutoční už počas posledného prázdninového víkendu. Okrem iných sa môžete tešiť aj na Věru Martinovú, Roberta Křesťana, Wabi Daněka, Petra Spáleného, Bratov Nedvědovcov, Čechomor, či Chrisa Normana.

[singlepic id=34060 w=320 h=240 float=left]Vlani si do Piešťan našlo cestu vyše osem tisíc fanúšikov, tentoraz by to od 30. augusta do 1. septembra počas 14. ročníka Lodenice nemalo byť inak. Obzvlášť keď medzi účinkujúcimi nechýbajú zvučné mená z domácej scény, Česka, ale i zahraniční hostia vrátane nestarnúceho Brita Chrisa Normana. Charizmatický rocker známy z pôsobenia v skupine Smokie je zárukou skvelej zábavy, hitmi ako Midnight Lady, Mexican Girl, Don’t Play Your Rock’n’Roll to Me, či Living Next Door to Alice sa opäť chystá rozpáliť slovenské publikum.

Reklama

Návštevníci Lodenice sa môžu tešiť aj na vystúpenie bratov Nedvědovcov, Wabiho Daňka, premiérovo na Lodenici aj Zuzany Smatanovej, určite potešia aj koncerty Věry Martinovej, Roberta Křesťana či Alana Mikušeka. Svoj jediný tohtoročný koncert na slovenských letných festivaloch odohrá česká skupina Čechomor, premiéru si na Lodenici odbijú aj legendárny Petr Spálený a stále úspešnejší strieborný Český slávik z minulého roka Tomáš Klus.

[singlepic id=2635 w=320 h=240 float=left]Bohatý program organizátori opäť rozložili do troch dní, fanúšikovia si tak skvelú hudbu budú môcť užiť už od štvrtka. Ako býva zvykom, účinkujúci sa predstavia na dvoch scénach s príznačnými názvami Lodenica a Lodenička, no tento rok premiérovo aj na treťom pódiu Lodenica Pub. „Je to nová pesničkárska scéna s takisto zaujímavými menami. V piatok sa pri nej uskutoční aj nočný countrybál so skupinou Rovers,“ priblížil Dušan Drobný z usporiadateľskej agentúry Duna.

Reklama

Okrem viac ako 40-tky účinkujúcich nebude na Lodenici ani tentoraz chýbať široký sortiment občerstvenia a množstvo sprievodných akcií ako škola country tancov, jazda na koni či plavba na dračích lodiach. Športovcov potešia turnaje vo volejbale a vodnom futbale. V kráľovskom mestečku Lodenica bude pripravený bohatý program pre deti, tvorivé dielne, fotovýstava, premietanie filmov, besedy s cestovateľmi, ale i prírodná minifarma s produkciou mliečnych výrobkov, či indiánsky tábor s teepee.

Text: ts Foto: Rado Lellak, Martin Viazanko

Populárne články