Connect with us

Kultúra

Sviňa láme v Piešťanoch rekordy

Published

on

Reklama

Piešťanské kino Fontána premietne v pondelok 2. marca film Sviňa už po desiaty raz. Film v doterajších projekciách videlo cez 2000 divákov, čím prekonal aj vlani najnavštevovanejší film Trhlina.

„Doteraz film videlo rekordných 2.060 divákov počas 9 projekcií,“ informoval vedúci kina Jozef Valachovič prostredníctvom tlačovej správy vydanej Mestským kultúrnym strediskom mesta Piešťany. „V roku 2019 bol najnavštevovanejší film Trhlina, ktorý v kine Fontána videlo 1.464 divákov. Po ňom to bol film Avengers: Nekonečná vojna s návštevnosťou divákov 1.292, tesne v závese bola s návštevnosťou 1.235 filmová rozprávka pre deti Ako si vycvičiť draka na štvrtom mieste sa umiestnila ďalšia filmová rozprávka Ľadové kráľovstvo s návštevnosťou 1.176 divákov,“ priblížil pre porovnanie J. Valachovič.

Reklama

Film je natočený podľa rovnomenného knižného bestselleru Arpáda Soltésza pod režisérskou taktovkou Márie Čengel Solčanskej. Príbeh sa začína tým, že závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. Krajinu v strede Európy a kdesi pod horami ovládajú vysoko postavení zločinci, ľudia prepojení s politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami.

-red- / TS MsKS Piešťany / -mv- Foto: filmsvina.sk

Reklama

Populárne články