Connect with us

Kultúra

Súťaž: Výpravný muzikál Báthoryčka v podaní Tešínskeho divadla

Published

on

Reklama

Piešťanský Dom umenia v utorok 8. marca uvedie zaujímavý výpravný muzikál o živote Čachtickej pani, tentoraz v podaní divadla z Českého Těšína. Dielo, ktoré režíroval slovenský režisér Jaroslav Moravčík, sa na Báthoryčku opäť pozrie z iného uhla – ako na milujúcu ženu a matku, ktorú tlak okolia a strach zo starnutia dovedie k zúfalým činom. Slovensko-český muzikál získal u našich západných susedov i cenu Thálie. Ak odpoviete na jednoduchú otázku v závere našej pozvánky, môžete získať dva lístky na predstavenie zdarma.

Reklama

„Príbeh grófy Báthoryovej prerástol časom v legendu. Dočkal sa románovej podoby, filmového spracovania vo veľkofilme Juraja Jakubiska a slovenské divadlá ho uvádzali ako muzikál. Je výsadou legiend, že sa tu a tam odchyľujú od historických faktov. Možno aj preto sa každé spracovanie osudu Alžbety Báthoryovej snaží o vlastný pohľad na túto historickú udalosť,“ týmito slovami pozýva divákov na predstavenie Těšínske divadlo.

Režisér Jaro Moravčík sa o svojom diele vyjadruje takto: „Náš muzikál si nerobí nárok na pravdu, ponúka však jeden z možných pohľadov na Báthoryčkin nesmrteľný príbeh. Náš muzikál sa tak trochu vymyká štandardu, snaží sa ísť do väčších hĺbok, než je v tomto žánri bežné“.

Reklama

báthory 5 (2)Utorok  8.3. o  19.00 h   Dom umenia                                            

TEŠÍNSKE DIVADLO  Český Těšín – Česká republika

Jana Kákošová  a Martin Kákoš: BÁTHORYČKA – muzikál ocenený cenou Thálie

Réžia:   Jaroslav Moravčík

Súťaž:

Dve vstupenky na toto originálne spracovanie príbehu z neďalekých Čachtíc v podaní českého Těšínskeho divadla môže získať aj jeden z čitateľov PNiek. Stačí, ak nám do stredy 2. marca pošlete odpoveď na jednoduchú otázku:

Ako sa volali dve najznámejšie slúžky a pomocníčky Alžbety Báthoryovej?

Odpovede nám posielajte na e-mailovú adresu:  redakcia@pnky. sk, ako predmet uveďte súťaž Báthoryčka. Okrem odpovede nám napíšte Vaše meno aj priezvisko, miesto bydliska (stačí Piešťany, Drahovce a pod.) a telefonický kontakt. Meno výhercu zverejníme v piatok 4. marca na našom portáli www.pnky.sk aj na FB stránke.

-inf-, Zdroj: TS Dom umenia, foto: www.tdivadlo.cz

Populárne články