Connect with us

Aktuality

Súťaž o lístky na Magálovú a Geišberga v hre Je úžasná!

Published

on

Reklama

Jeden z najúspešnejších a najpopulárnejších komediálnych dramatikov súčasnej medzinárodnej scény Peter Quilter má perfektný „nos” na vypátranie kurióznych tém a bizarných životných príbehov. Jeden z nich v podaní hercov Slovenského národného divadla Kamily Magálovej, Mariána Geišberga, Ondreja Kovaľa/Kamila Mikulčíka, Božidary Turzonovovej a ďalších uvidíte 13. apríla o 19.00 h v Dome umenia.

[singlepic id=27748 w=320 h=240 float=left]Kuriózny, ale aj pravdivý príbeh Florence Foster Jenkinsovej, najhoršej speváčky na svete, ktorý stále zabáva divákov v desiatkach vypredaných divadiel.. Vedela s takou chuťou zle spievať slávne operné árie, až skutočne vypredala Carnegie Hall. „Ľudia môžu povedať, že neviem spievať, ale nikto nemôže povedať, že som nespievala…” Týmto víťazným životným krédom ospravedlnila Jenkinsová svoju neústupčivú odvahu prezentovať svoj falošný spev pred publikom, ktoré už zažilo aj Mariu Callasovú.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=SWMKKZDPp0I[/youtube]

Dej šarmantnej hry sa odohráva v polovici štyridsiatych rokov v New Yorku. Výstredná a bohatá Florence s oduševnením realizuje svoj sen predstaviť sa publiku ako operná diva, hoci sa nestretáva s pochopením. Nuž, ťažko povedať, čo spadá do kategórie umeleckého zločinu, ale určite nie je hriechom ísť za vidinou svojich túžob a sebarealizácie a zažiť vrchol javiskového blaha aspoň na tých povestných pár minút…

Reklama

Ak nám najneskôr 10. apríla pošlete správnu odpoveď na otázku V ktorom meste sa nachádza slávna Carnegie Hall? zaradíme vás do žrebovania o dvakrát dva lístky na toto predstavenie a spevácky výkon Florence Foster Jenkinsovej v podaní Kamily Magálovej uvidíte naživo. Správne odpovede posielajte na adresu redakcia@pnky.sk. Mená výhercov zverejníme 11. apríla.

-inf- foto: Ctibor Bachratý, SND

Populárne články