Connect with us

Kultúra

Súťaž o lístky na hiphopové predstavenie Júlio & Rómea

Published

on

Reklama

Variáciu na legendárny príbeh lásky Romea a Júlie predstaví v Dome umenia Balet Slovenského národného divadla a Street Dance Academy v pondelok 19. mája o 19.00 h.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Mr2TakV85LY[/youtube]

Reklama

Tanečné hiphopové predstavenie Júlio & Rómea je netradičné a originálne hneď z niekoľkých dôvodov. Tanečníci hip hopu v ňom prekračujú hranice svojho žánru a nezaujato a slobodne komunikujú s rôznymi tanečnými štýlmi. Shakespearova tragédia sa v ich podaní mení na tragikomédiu a relativizuje aj tento divadelný žáner. Špičkové choreografie, pohybové nápady, výtvarne bohatá výprava posúvajú príbeh lásky a nenávisti k nečakaným pointám.

Réžiu a scenár tohto tanečného divadla vytvorila Soňa Ferancová, choreografie Laci Strike, ktorý spolu s režisérkou vybrali aj hudbu. Kostýmy navrhla Anna Neuschl Antmanová. V inscenácii účinkujú Laci Strike a tanečníci Street Dance Academy. Pre túto inscenáciu založil Laci Strike tanečný súbor SF1 (Strike Force One).

Reklama

Dom umenia venoval do súťaže štyri lístky na toto predstavenie. Vyhrajú ich dvaja zo súťažiacich, ktorí do 16. mája správne odpovedia na otázku: „V ktorom meste sa odohráva príbeh Rómea a Júlie?“ Odpovede posielajte na adresu sutaz@pnky.sk. Mená výhercov zverejníme v sobotu 17. mája.

(red)

Populárne články