Connect with us

Kultúra

Súťaž o lístky na festival Brazil Visual

Published

on

Reklama

Piešťany sú jedným z pätice slovenských miest, v ktorých sa tento rok uskutoční festival venovaný brazílskej kultúre. Jeho účastníci uvidia nie len filmy venované histórii a súčasnosti tejto juhoamerickej krajiny, ale ochutnajú aj tradičné špeciality a budú si môcť pozrieť priamy prenos úvodného zápasu Majstrovstiev sveta vo futbale 2014 medzi Brazíliou a Chorvátskom.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XCNWK_gErJo[/youtube]

Reklama

Na festivale uvidíme aj film o novom  tanečnom pouličnom štýle, ktorý vznikol vo favelách Ria de Janeiro

Druhý ročník festivalu odštartujú Piešťany, štafetu preberú Košice a následne Banská Bystrica. Po letnej prestávke sa festival v októbri presúva do Bratislavy a Spišskej Novej Vsi. Ponúka filmy na pohladenie duše. Jeho súčasťou sú aj sprievodné podujatia pre všetky vekové kategórie.

Reklama

Festival Brazil Visual vznikol s cieľom priblížiť Slovensku súčasnú brazílsku kinematografiu, kultúru, reálie, spoločensko-politickú situáciu a každodenný život Brazílčanov. Zároveň prináša nový pohľad na túto krajinu s cieľom búrať zaužívané klišé, spájať Brazíliu a Slovensko – komunity, mestá, umelcov a kultúrou sa snažiť napomôcť i rozvoju obchodnej spolupráce.

Organizátori venovali do súťaže na portáli PNky.sk dve permanentky. Získajú ich dvaja šťastlivci, ktorí správne odpovedia na otázku: Koľko filmov sa bude na festivale Brazil Visual v Piešťanoch premietať? Správne odpovede posielajte na adresu sutaz@pnky.sk najneskôr v piatok 6. júna. Mená výhercov zverejníme v sobotu dopoludnia.

Podrobný program festivalu nájdete tu.

(red)

Populárne články