Connect with us

Kultúra

Štýlové účesy aj tetovania – vyznávači rockabilly sa stretnú v Lodenici

Published

on

Reklama

Hudba a móda inšpirovaná trendmi 50. rokov minulého storočia – oblečenie, účesy aj farebné tetovania sprevádzané hudbou v štýle rockabilly, psychobilly a hororbilly. To všetko čaká návštevníkov Lodenica Muzik Pubu v sobotu 14. apríla. Uskutoční sa tam totiž minifestival Billy Fest.

[singlepic id=28064 w=320 h=240 float=left]Rockabilly je jeden z prvých subžánrov vychádzajúcich z rock and rollu. Vznikol v Spojených štátoch amerických začiatkom 50. rokov a dodnes má svojich fanúšikov. Keďže ich počet stále rastie aj na Slovensku Lodenica Muzik Pub bude hostiť jeden z prvých rockabilly festivalov.

Reklama

Zahrá na ňom šesť domácich a zahraničných kapiel. Hlavnou hviezdou bude Kitty in a Casket z Rakúska. Ich hudba je mixom rockabilly a punku, ktorý je označovaný pojmom psychobilly. K tomuto subžánru sa hlásia aj The Rocket Dogz z Českej republiky. Obe kapely pravidelne koncertujú po celej Európe.

Louder je nový projekt bývalých členov slovenskej formácie Devil Street 13 hrajúcej klasický rockabilly. K nemu sa hlási aj ďalšia slovenská kapela New Village Band. Nasledujúce dve skupiny, ktoré na Billy Feste vystúpia sú Green Monster a Gangnails z Českej republiky a už podľa názvov je jasné, že hrajú hororbilly.

Reklama

V prípade pekného počasia budú pristavené pred Muzik Pubom Lodenica aj veterány a bude prítomný fotograf, aby sa návštevníci mohli s týmito autami odfotiť. Vítané je preto štýlové oblečenie a hlavne dobrá nálada.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=NEwF7-PuQV8[/youtube]

(mp)

Populárne články