Connect with us

Kultúra

Štepkove Celebrity v podaní Hlaviny sú zásahom do čierneho

Published

on

Reklama

Aktuálnosť divadelnej hry Stanislava Štepku je zarážajúca, najmä preto, že ležala dva roky v šuplíku. Autor ju vytiahol pred minulým letom a počas divadelných prázdnin naštudoval s ochotníkmi v Radošine. Témou predvolebnej mediálnej manipulácie sa trafil presne do našej súčasnosti.

[singlepic id=26502 w=320 h=240 float=left]Týždeň vopred vypredaný Dom umenia je dôkazom toho, že Hlavina má v Piešťanoch veľmi dobré meno. Naše mesto je jedným z prvých, kde sa Radošinci 24. februára s novou hrou zastavili. Možno aj preto, že niektorí členovia súboru sú tu doma. Keď vlani Stanislav Štepka hľadal pre Hlavinu nové tváre, našiel ich práve u nás. „V Piešťanoch sme zalovili v dobrých vodách a objavili Patríciu Drobnú. Ďalšia nová speváčka je Diana Minarovičová z Bošian,“ povedala manažérka súboru Mária Escherová a potvrdila, že obe budú v divadle pokračovať aj počas nasledujúcej sezóny: „Už teraz plánujeme ďalšiu hru. Mala by to byť Hra o láske, ale v trochu inom prevedení.“

Reklama

Opäť sa zopakuje model z minulých rokov – Stanislav Štepka sa na leto presťahuje do svojej rodnej Radošiny a s ochotníkmi bude pracovať na novom predstavení. Premiéra sa uskutoční pred Vianocami a potom príde súbor určite aj do Piešťan.

Ako nám Stanislav Štepka v rozhovore potvrdil, Hlavina je preňho predovšetkým relax. Z pohľadu hercov je tento známy autor veľmi dobrým režisérom: „Nekričí, necháva priestor aj pre ich osobnosť, ale niekedy do nevydrží, vybehne na pódium a predhrá to,“ zhodnotila Mária Escherová.

Reklama

Kamarátske vzťahy majú členovia Hlaviny aj s hercami z Radošinského naivného divadla. Martin Škoda, ktorý exceloval v Celebritách, je už stálym členom RND.

[nggallery id=1476]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články