Connect with us

Kultúra

Spoznajte Irán prostredníctvom fotografií

Published

on

Reklama

Ešte pred štartom prehliadky filmov o cestovaní Eurotour otvorili v kultúrno-spoločenskom centre Fontána výstavu fotografií Milana Okúhlicu z Iránu. Skúsený cestovateľ sa dostal do tejto krajiny iba náhodou, ale očarila ho natoľko, že onedlho sa tam vráti.

[singlepic id=48867 w=320 h=240 float=right]„Je to svet, kde vás ľudia privítajú a nemajú problém sa s vami rozprávať. Predavači vás neťahajú, aby ste u nich nakupovali ako v arabských krajíných. Sú to krásni ľudia a z toho som bol najviac prekvapený,“ hovorí o Iráne Milan Okrúhlica.

Reklama

Keď svojim blízkym oznámil, že sa tam na tri týždne vyberie, báli sa o jeho bezpečnosť. Médiá podľa jeho slov robia z Iránu hrozbu. „Dívajme sa aj na tú ich stranu, nie sú agresori, ale chcú sa brániť, ak ich niekto napadne.“

Okrem vrúcnych ľudí, ktorí sa ochotne nechali fotiť a ešte sa za to aj odmenili, ho očarilo aj bohaté kultúrne dedičstvo tejto krajiny. Návštevníkov výstavy pozýva pozrieť si unikátne pamiatky aj bežný život obyčajných Iráncov. Výstava potrvá do 24. novembra. Prehliadka filmov o cestovaní Eurotour vyvrcholí dnes o 18.30 h.

Reklama

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články