Connect with us

Kultúra

So zlepšujúcou sa pandemickou situáciou na hrade Beckov viac zaujímavých podujatí

Published

on

Reklama

Hrad Beckov svoje brány síce otvoril pre verejnosť už pred dvoma mesiacmi, ale pandemické opatrenia neumožňovali doposiaľ riešiť podujatia v takom rozsahu ako tomu bolo počas minulých sezón. Rovnako aj prehliadky so sprievodcom z kapacitných dôvodov neboli umožnené. Aktuálna situácia je priaznivejšia, preto sa na hrade rozhodli opäť spustiť  pre návštevníkov sprevádzané prehliadky a rovnako zaradili aj programy a podujatia.
Už tento víkend je pripravený bohatý program, ktorý začal v piatok filmovou projekciou. Program Raný stredovek a Slovania na hrade Beckov 3.-5.7. prinesie zábavu aj poučenie v jednom pre dospelých aj pre deti.
V nedeľu sa na hrade o 14.00 bude okrem iného krstiť hradné víno od Ovocinára Hrehora zo Skalice. Krstnou mamou bude herečka Lucia Vráblicová, ktorá v poobedňajších hodinách na hrade aj zaspieva.
Druhý júlový víkend (9.-10.7. o 20.00, 21.00, 22.00) vás čaká opäť pohľad do histórie. Skvelé predstavenie, krásne kostýmy a skvelí herci v predstavení Štyri bosorky.  Konkrétne Alžbeta Czoborová, Alžbeta Báthory, Magdaléna Zai a Anna Rosiny, ktoré koketovali s mágiou. Túžili byť krásne a milované. Dozviete sa kruté veci, ktoré vo svojom živote napáchali v čase vojen a nepriateľstva.
Večerná prehliadka ukáže návštevníkom hradné priestory v svetle nočného osvetlenia.
Víkend 17.-18.7. bude v znamení včiel a produktov z medu – Medový víkend.
TS Hrad Beckov/red

Reklama

Populárne články