Connect with us

Kultúra

Slniečko oslávi 34 rokov, poďte sa zabaviť spolu s kapelou

Published

on

Reklama

Legendárna piešťanská kapela Slniečko známa aj pod názvom Punto a rybacé hlavy bude oslavovať narodeniny, za sebou má už 34-ročnú históriu. Zostava pod vedením Petra Remiša prešla viacerými obmenami, medzi najdlhšie hrajúcich členov patrí Miško Urban, naopak husľová virtuózka z Portugalska Bárbara Baros doplnila kapelu až v uplynulých rokoch. Oslávenci sa predstavia v sobotu 23. decembra v priestoroch Piešťanského pivovaru ŽiWELL, pričom počas podujatia si budú môcť návštevníci užiť aj tanečný parket. Ako predkapela vystúpia Happy Boys.

Reklama

Slniečko vydalo dohromady osem štúdiových albumov, z ktorých prvým bola Burgynová kampan z roku 1991, o rok neskôr nasledovala Hudba pre ožralých slonov, na Žuvačkovú mafiu si skalní fanúšikovia počkali do roku 1998. Bašavel a výberovka Slniečko 1983-1989 sa k ľuďom dostali vďaka vydavateľstvu Pavian Records, s ktorým kapela spolupracovala aj na albumoch Odpočúúúvaj v pokoji, Bekot a bakot i poslednom hudobnom nosiči Falošne, ale s citom z roku 2015.

Kapela si priaznivcov získala najmä svojou bezprostrednosťou, vtipnými textami, dynamickými skladbami, ale aj clivými piesňami. Medzi tie najznámejšie patria skladby Strýko Johny, AIDS, Rajčiny, Šálili, Veselé, Lopata, Nepanni, ale aj balady Božolé, či Balada o cigánovi Dominovi kerý sa obesev v Trnavském cukrovare a v neposlednom rade Smrť na jazyku.

Reklama

Lístky na koncertnú oslavu narodenín budú v predpredaji stáť 8,- eur, v deň koncertu bude cena 10,- eur. Rezervácie sú možné na telefónnom čísle 0948 874 321-

-lt/Zdroj: Piešťanský pivovar ŽiWELL/Foto: Slniečko-

Populárne články