Connect with us

Aktuality

Šašo Becko pozýva deti na hrad Beckov

Published

on

Reklama

Prevádzkovatelia národnej kultúrnej pamiatky neďaleko Piešťan myslia počas mimoriadnej situácie aj na najmenších. Napriek obmedzeniam pre nich na posledný májový víkend pripravili pestrý program.

Šašo Becko sa počas karantény rozhodol zavesiť svoje topánky na hlavnú bránu tak vysoko, aby ich nevedel zvesiť. Chcel tak docieliť toho, že ho to nebude lákať chodiť z hradu von. Dnes, keď už môže chodiť von, nemá topánky a preto potrebuje nové. Príďte na hrad a pomôžte mu nové topánky nájsť.

„Milé deti, zabavte sa aj vy pri pátraní a riešení úloh na hrade Beckov počas nasledujúceho víkendu. Šašova čarovná truhlica plná sladkých prekvapení je už pripravená. Becko sa určite rád o svoj poklad s vami podelí. Budete však musieť splniť niekoľko úloh, ktoré budú rozmiestnené po celom hrade,“ pozývajú organizátori podujatia.

Reklama

Návštevníci hradu si od 26. mája môžu pozrieť výstavu s názvom Erbové beštie. Ide o unikátnu zbierku nadprirodzených bytostí v životnej veľkosti, ktoré sa objavujú na erboch miest a rôznych šľachtických rodov po celej Európe. Malí i veľkí si budú môcť pozrieť draka, baziliška, pegasa, jednorožca, kentaura, morskú pannu a ďalšie bájne postavy z minulosti. Zoznámia sa tiež so základmi heraldiky a namaľovať si svoj vlastný erb.

Výstava bude verejnosti prístupná v pivničných priestoroch Západného pláca a hlavnej veže od do 8. septembra 2020.

Reklama

Zdroj: Tlačová správa Hrad Beckov

Populárne články