Connect with us

Kultúra

Šašek a syn, finále Piešťanské rendezvous už tento piatok

Published

on

Reklama

Devätnásty ročník česko-slovenského festivalu Piešťanské rendezvous sa blíži do finále. V stredu si môžete pozrieť film z dielne Svěrákovcov Po strništi bos a v piatok ako absolútny vrchol tohto ročníka divadelnú hru Bolka Polívky Šašek a syn o prevýchove mladého šľachtica v šaška.

Autorská rodinná dvojica Jan a Zdeněk Svěrákovci prináša do kín ďalší zo svojich lyrických filmov o detstve a hrdinstve v každom z nás. Film Po strništi bos (ČR/Dánsko/SR 2017) si môžete vrámci Piešťanského rendezvous pozrieť v Dome umenia v stredu 22. novembra o 18.00 hodine

Reklama

V piatok 24. novembra sa o 17.30 hodine uskutoční v Dome umenia vernisáž výstavy Daniela Bidelnicu SVETLÁ A TIENE. Festival vyvrcholí v ten istý večer o 19:00 h predstavením Divadla Bolka Polívky Brno s názvom Šašek a syn. V hlavnej úlohe voľného pokračovania kultového predstavenia Šašek a kráľovná sa predstaví Bolek Polívka so synom Vladimírom. Bolek Polívka je autorom i režisérom predstavenia, ktoré popisuje slovami: „Nezná matku svou, ni otce svého. Vychován v ústavu pro odložené děti šlechticů. Vychován ve zbroji. Převychován však v šaška. A to vše za trest a v sedmi obrazech, v zajetí šaškujících gerontů. Příliš krásný, než aby byl šaškem na smetišti dějin. A tak hřích po hříchu suneme se k hrobu.“ Ak teda máte radi svojský humor českej divadelnej a filmovej legendy neváhajte v piatok zavítať do Domu umenia.

-red-

Reklama

Populárne články