Connect with us

Kultúra

S orchestrom Bratislava Hot Serenaders príde do Piešťan „zlatá éra“

Published

on

Reklama

Unikátny orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením trubkára Juraja Bartoša, ktorý sa špecializuje na hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov, pozýva všetkých svojich priaznivcov na profilový koncert, ktorý sa uskutoční 20. novembra o 19:30 v koncertnej sále Kongresového centra Kúpeľov Piešťany, na Kúpeľnom ostrove.

BratislavaHotSerenaders

Reklama

Koncert orchestra Bratislava Hot Serenaders v Piešťanoch je súčasťou série koncertov, ktoré sa uskutočnili vo viacerých slovenských mestách vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Spolu so štrnástimi hudobníkmi vystúpi aj dámske vokálne trio Serenaders Sisters a speváci (štýlovo nazývaní „crooneri“) Dodo Kuriľák a Miloš Stančík.

Reklama

Vyvrcholením večera bude uvedenie Rapsódie v modrom amerického skladateľa Georgea Gershwina, so sólistami orchestra Ladislavom Fančovičom a Pavlom Hoďom. Poslucháči budú mať ojedinelú možnosť počuť túto úchvatnú skladbu v originálnej verzii, ako bola premiérovaná orchestrom Paula Whitemana v roku 1924, keď sólo na klavíri hral samotný Gershwin!

Orchester Bratislava Hot Serenaders patrí medzi svetovú špičku v autentickej interpretácii jazzovej hudby 20. a 30. rokov, dôkazom sú aj pozitívne ohlasy a kritiky z celého sveta. V lete absolvoval tento popredný slovenský jazzový orchester 10 koncertov na turné v Spojenom kráľovstve. Najlepšie skladby hot jazzového repertoire odzneli v mestách od juhu Anglicka (Exeter, Marlborough, Londýn) cez srdce Británie (Birmingham) až po škótsky Edinburgh a Glasgow (po ceste tam si orchester zahral aj s priateľmi z Limehouse Jazz Band v Holandsku).

Vstupenky si môžete zakúpiť v predpredaji na recepciách hotelov v kúpeľoch, v Danubis Health Spa Balnea, v sieti Ticketportal.sk a 1 hodinu pred koncertom v pokladni Kongresového centra.

Jeden z našich čitateľov môže vyhrať dve vstupenky na tento koncert spolu s CD Bratislava Hot Serenaders. Stačí nám najneskôr 17. novembra poslať na adresu sutaz@pnyk.sk správnu odpoveď na otázku: „Kto je autorom skladby Rapsódia v modrom?“ 

Viac informácií: https://www.facebook.com/hotserenaders www.serenaders.sk

FB event: https://www.facebook.com/events/539986482771405/

koncertPN_2014_BLUE

(pr)

Populárne články