Connect with us

Kultúra

Román o Piešťanoch predstavia v polovici marca

Published

on

Reklama

Slovenské vydanie knihy Mramorový palác už predávajú internetové kníhkupectvá. Jej autor Kay Zeisberg ju verejnosti predstaví 18. marca v hoteli Sandor Pavillon.

[singlepic id=40004 w=320 h=340 float=left]Románový debut nemeckého hudobného publicistu a divadelného dramaturga je inšpirovaný životom Ľudovíta Wintera. Mladý učiteľ stretne v Piešťanoch priateľku z Nemecka, ktorá sa sem pravidelne vracia, aby si oddýchla. Rozpráva jej príbeh o osudoch rodiny Winterovcov, ktorého súčasťou je aj búranie Kúpeľov Františka Jozefa, ktoré mali prezývku Mramorový palác.

Reklama

Bolo to približne v čase, keď vznikal Dom umenia a práve táto architektonická pamiatka je motívom obalu knihy. „Dúfam, že tejto budove sa nič podobné nestane,“ povedal Kay Zeisberg na prezentácii nemeckého vydania svojej knihy a dodal: „Nie všetko čo pochádza z iných čias musí byť zlé. Osobne si myslím, že Ľudovít Winter bol moderný človek a túto budovu by mal rád.“

Mramorový palác preložil Juraj Gigac a vydalo vydavateľstvo Tredition Hamburg. Účasť na predstavení knihy už prisľúbili nemecký veľvyslanec Axel Hartamann aj primátor Remo Cicutto.

Reklama

Slovenská verzia vyšla začiatkom roka a ponúkajú ju internetové kníhkupectvá Amazon a eBook. Elektronické vydanie je dostupné cez iBook store a Google Play (zatiaľ nie na Slovensku).

Text: Martin Palkovič

Populárne články