Connect with us

Kultúra

Radošinské Vianoce ponúkajú premiéru Hry o láske

Published

on

Reklama

Dve divadlá prepojené cez osobnosť Stanislava Štepku sa stretnú na tradičnom festivale, ktorého súčasťou bude premiéra poetickej komédie Hra o láske.

[singlepic id=36082 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Najvýznamnejšie kultúrne podujatie v Radošine a okolí začína 14. decembra predstavením divadielka Hlbočinka O Princeznej, ktorá hádala, až prehádala. Deň potom sa o 16.00 a 19.00 h predvedú členovia Radošinského naivného divadla (RND) s komédiou Šťastné konce. Jej autorom je Stanislav Štepka a režíroval ju Juraj Nvota.

REKLAMA

Reklama

Už 16. decembra sa principál RND vráti do rodnej obce v úlohe režiséra. Ochotníci z divadla Hlavina totiž na tento deň pripravili premiéru Hry o láske. Ide už o trinástu inscenáciu súboru. Keďže táto úspešná komédia je stále v repertoári RND, Hlavina sa snažila pripraviť taktiež dobrú, ale vlastnú podobu hry. Už názov napovedá, že témou hry je láska v jej najrôznejších podobách a vývinových štádiách. Členovia Hlaviny tvrdia, že ani pri príprave inscenácie láska nechýbala.

Radošinské Vianoce vyvrcholia 17. decembra ďalšou reprízou komédie Šťastné konce, v ktorej sa po boku Stanislava Štepku predstaví aj člen Hlaviny Martin Škoda – ochotník, z ktorého sa vďaka pôsobeniu v RND stal profesionálny herec.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články