Connect with us

Kultúra

Prvým ohláseným účinkujúcim Lodenice je Creedence Clearwater Revived

Published

on

Reklama

Obľúbený rodinný festival Lodenica, oslavujúci v roku 2017 už 19 rokov existencie, privíta svojich fanúšikov už tradične na záver festivalového leta. Tento rok plánujú organizátori podujatie na prvý septembrový víkend, konať sa bude v termíne 31. augusta až 2. septembra. Známe je už aj prvé meno hudobného hosťa, po prvýkrát na Slovensko, do areálu piešťanskej lodenice a miestneho autokempingu zavíta skupina Creedence Clearwater Revived.

Creedence Clearwater Revived sú považovaní za pokračovateľov legendárnej americkej hippie formácie Creedence Clearwater Revival. Pôvodnú zostavu tvorili gitarista a textár John Fogerty, gitarista Tom Fogerty, basgitarista Stu Cook a bubeník Doug Clifford. Boli považovaní za zakladateľov takzvaného južanského rocku a legendárnym sa stalo najmä ich vystúpenie v roku 1969 na festivale vo Woodstocku.

Reklama

Frontmanom a spevákom Creedence Clearwater Revived, ktorý veľmi pripomína Fogertyho hlas je Peter Barton známy z vyše dvadsaťročného pôsobenia v skupine „The Animals“, americký gitarista Johnnie „Guitar“ Williamson hral niekoľko rokov v kultovej rockovej kapele „Titanic“, Chris Allen (basa, spev) dve desaťročia pôsobil v ďalšej legende „The Troggs“, bubeníkom skupiny je Walter Day.

Už viac ako 20 rokov šíri táto zostava mýtus Creedence Clearwater Revival ďalej
a ponúka poctivú porciu osvedčených hitov ako: Fortunate Son, Proud Mary, Suzie Q., Looking At My Back Door, ale aj ich asi najväčší a niekoľkokrát prespievaný hit Have You ever Seen The Rain.

Reklama

„Kamaráti ma už volajú archeológom hudby, ale ja sa len snažím priniesť na Lodenicu zaujímavé mená a najväčšie svetové hity, na ktorých sme my všetci vyrastali…Aj zostava CCR je toho jasným dôkazom – čo meno, to pojem v histórii rocku – tak verím, že potešíme okrem našich verných návštevníkov aj rôznych fajnšmekrov…,“ prezradil organizátor festivalu Lodenica Dušan Drobný.

Festival Lodenica sa koná v dňoch 31.8. – 2.9.2017 v areáli autokempingu piešťanskej lodenice. Koncert skupiny Creedence Clearwater Revived je naplánovaný na piatok 1.septembra. Trojdňové permanentky sú dostupné v sieťach Ticketportal, Predpredaj.sk a na webe ŽijemeHudbou.sk v cene 20 eur, jednodňové vstupenky v cene 17 eur a k dispozícii sú aj trojdňové VIP permanentky za 50 eur.

-TS Festival Lodenica/Foto: (c)CCR-

Populárne články