Connect with us

Kultúra

Prírodné kino bude premietať vždy vo štvrtok, piatok a v sobotu

Published

on

Reklama

Mestské kultúrne stredisko Piešťany pozýva na prvé premietanie v nedávno zrekonštruovanom Prírodnom kine. Uskutoční sa vo štvrtok 10. júna a diváci si môžu pozrieť jeden z najlepších európskych filmov uplynulého roka – Chlast režiséra Thomasa Vinterberga s Madsom Mikkelsenom v hlavnej úlohe.
„V súvislosti s uvoľňovaním protipandemických opatrení vám s radosťou oznamujeme, že dňa 10. júna začína premietať Prírodné kino na okraji piešťanského mestského parku,“ informovalo Mestské kultúrne stredisko Piešťany.
Premietať sa bude každý týždeň od štvrtka do nedele v rovnakom čase – o 21:30 h. Dramaturgia je postavená na pravidelne sa opakujúcich žánrových blokoch. „Štvrtky sa budú premietať režisérske a filmovými kritikmi ocenené filmy. Piatky patria hudobným filmom a muzikálom a soboty si budete môcť vychutnať komerčne a divácky úspešné filmy,“ uvádza ďalej MsKS Piešťany, ktoré prevádzkuje aj Kino Fontána.
Program na najbližšie dni je nasledovný: 10. 6. Chlast, 11. 6. Punk je hneď!, 12. 6. Joker. Kompletný program nájdete na web stránke Kina Fontána, cez ktorú je tiež možné kúpiť si vstupenky.
Slávnostnou projekciou venovanou dobrovoľníkom a sponzorom, ktorí prispeli k jeho obnove, odštartovalo Prírodné kino 20. augusta 2020 novú etapu svojej existencie. Naposledy sa tam pre verejnosť premietalo v auguste 1997. Bol to americký film Spáči. A aj Prírodné kino na dlhé roky zaspalo. Prebúdzať ho začali v januári 2015 brigádnici, ktorých zorganizoval Michal Fiala.
Vďaka dobrovoľníkom, sponzorom a investíciám v hodnote 145-tisíc eur, ktorými tento projekt podporila piešťanská radnica, vznikol v parku amfiteáter pre približne 800 ľudí.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Reklama

Populárne články