Connect with us

Kultúra

Príďte ukázať svoje fotografie na Park Foto

Published

on

Reklama

Už zajtra v sobotu 21. septembra sa v piešťanskom mestskom parku uskutoční ďalší ročník festivalu kreatívnej fotografie v plenéri s názvom Park Foto 2013.

plagatParkfoto2013

Reklama

O čo ide?
V prvom rade o fotografickú tvorbu, predstavenie fotografií zaujímavým spôsobom, možnosť ich predaja, a spojenie príjemného s užitočným….
Ako?
Svoje diela si inštalujú sami autori na sieťovinu o šírke 120 cm, natiahnutú medzi stromami v aleji mestského parku, ďalej na lavičky, alebo vlastné stojany.
Čo si vziať so sebou?
Vlastné fotografie akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné, alebo čiernobiele, štipce na bielizeň, alebo iné pomôcky na zavesenie fotografií, prípadne občerstvenie pre seba a okoloidúcich, dobrú náladu…
Prečo?
Máte možnosť zdarma vystaviť svoju tvorbu, stretnúť sa s inými fotografmi.
Čo ešte?
Pretože Piešťany sú krásne mesto, okrem iného sa v tento deň koná i veľmi fotogenické kvetinové korzo, t.j. alegorický sprievod kvetinových vozov, v rámci národnej súťaže v aranžovaní a viazaní kvetov Victoria Regia 2013, ktorú každoročne ako neoficiálne ukončenie letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch organizuje Stredná záhradnícka škola v Piešťanoch.
Nakoniec….
Strávite pohodový deň v inšpiratívnom, neformálnom prostredí, v dobrej spoločnosti. Vystavujúcim autorom bude k obedu ponúknutý zverinový guláš, ktorého varenie už po štvrtý krát na partnerskom Park Foto v Nových Zámkoch, trénujú členovia fotoklubu HEXAGON. Na večeru pozýva Piešťanský fotoklub a to na už tradičné pečené prasa.

PODMIENKY SÚŤAŽE:
Začiatok registrácie účastíkov 21.09. je od 8.00 hod do 10.00 hod na terase Kursalon. Zaregistrovať a súťažiť môže široká verejnosť ako aj členovia ktoréhokoľvek fotoklubu. Veľkosť, obsah či technika alebo prevedenie diela nie sú limitované .

Reklama

SPÔSOB HODNOTENIA:
Hodnotenie fotografií: Výstava je neformálnou súťažnou prehliadkou.
1. kolo hodnotenia – Každý účastník môže označiť jednu fotografiu, ako najlepšiu na celej výstave pripnutím autorizovaného štipca na bielizeň,  ktorý dostane pri vstupe do výstavného priestoru.

2. kolo hodnotenia:  vystavujúci autori sa v čase od 17.15 do 17.30 môžu stať členmi autorskej poroty, v ktorej každý z nich má toľko hlasov, koľko štipcov na svoje fotografie získal v 1 kole hodnotenia.  Štipce udelené ich fotografiám môžu pripnúť k fotografii iného autora, ktorá je podľa ich názoru najlepšia zo všetkých. (dosiahne sa tým to, že hodnotiť nebude len laická verejnosť, ale aj vystavujúci autori vzájomne a to každý autor v miere, akú mu   prisúdila laická verejnosť hodnotením jeho fotografii). Fotografia ktorej bude odovzdaných najviac štipcov, bude okrem iného ocenená aj tým, že jej autor získava právo usporiadať autorskú výstavu vo Frapperii Kursalon vo  februári 2014 a to vrátane krytia nákladov na vernisáž.

3. odborná porota: členmi odbornej poroty sú predsedovia fotoklubov zúčastnených na vyhlásení výsledkov XIX. ročníka Petzvalovho mapového okruhu fotoklubov 2013, ktoré sa uskutoční v predvečer, t.j. 20.9.2013 o 17.00 vo Veľkej sále Kúpeľnej dvorany KURSALON. Tri víťazné fotografie, budú okrem iného ocenené aj tým, že ich autori získavajú  právo usporiadať spoločnú autorskú výstavu vo Frapperii Kursalon v marci  2014 a to vrátane krytia nákladov na vernisáž.

Autor: inf

REKLAMA

KonverzacneKurzyNovyIJAV-400x300

Populárne články