Connect with us

Kultúra

Preteky Formule 0 vyhral Petr Fiala

Published

on

Reklama

Druhýkrát po sebe putuje víťazstvo v najbezpečnejších automobilových závodoch sveta do Českej republiky. Na Vrbovských Vetroch dominoval v tomto netradičnom športe spevák z kapely Mňága a Žďorp.

[singlepic id=44883 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Organizátorom sa už roky darí na vrbovskom štadióne vytvárať festival s rodinnou atmosférou, kde sa každý s každým pozná a kamaráti. „Nenachodíte sa ako na Pohode, všetko tu je blízko,“ hovorí Andrej Jobus. Blízko k seba majú aj účinkujúci. Kde inde by ste videli Whiskyho na jednom pódiu s Mňága a Ždorp, Laskyho so Zónou A, Braňa Jobusa s Parou, chalanov z Chikilikitua s Karpatkými chrbátmi…

Reklama

Nikde inde nezažijete ani recitovanie básne z playbacku, lov na vrbovské endemity, preteky na húpacích koňoch a preteky Formule 0. Najbezpečnejšie preteky na svete vyhral Petr Fiala, vlani sa to podarilo Michaelovi Kocábovi. Aj tento rok festival slávnostne otvorili okamžite zatvorili, aby nikto nič nezmeškal. Pán Precceda Húpací Kón prišiel na štadión vrtuľníkom, kde ho privítala jeho manželka Húpacá Kobyla z Prašníka. Novinkou bolo Vetrovarieté – prehliadka hudobnej tvorby rôznych skupín, ktorej sa zúčastnili aj Horkýže Slíže. V rámci tohto zábavného „pořadu“ bratia Jobusovci predstavili aj svoje najnovšie hudobné nástroje – miešačku a pancierovú päsť.

Pozrite si fotogalériu z tohto vydareného podujatia:

[nggallery id=2383]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

bike-centrum

Populárne články