Connect with us

Kultúra

Piešťanský pivovar predstaví brazílsku kultúru

Published

on

Reklama

Piešťanský pivovar privíta od 5. do 8. novembra vo svojich priestoroch 3. ročník festivalu brazílskej kultúry Brazil Visual. Piešťany sa tak tento rok pripoja k mestám Bratislava, Košice a Spišská Nová Ves, kde si môžu záujemcovia užiť nám menej známu juhoamerickú filmovú produkciu. V rámci programu uvidia diváci tri filmy Gray City, Rio 2096 a Chlapec a svet. Fajnšmekri môžu zabojovať v náročnom filmovom kvíze Petra Konečného a pripravený je aj zaujímavý workshop s názvom Deti a svet. 

CC_1

Reklama

„Festival BRAZIL VISUAL vznikol s cieľom priblížiť Slovensku súčasnú brazílsku kinematografiu, kultúru, reálie, spoločensko-politickú situáciu a každodenný život Brazílčanov. Zároveň prináša nový pohľad na túto krajinu s cieľom búrať zaužívané klišé, spájať Brazíliu a Slovensko – komunity, mestá, umelcov a kultúrou sa snažiť napomôcť i rozvoju obchodnej spolupráce. Všetky snímky sú uvádzané v pôvodnej verzii so slovenskými titulkami s výnimkou detského filmu, ktorý je dabovaný. Oslovuje nás jedinečnosť a krása každého jazyka, zároveň sa snažíme prepojiť tieto dva jazyky a sprístupniť tak filmy širokému publiku, lusofónnej komunite, študentom portugalského jazyka či zamestnancom brazílskych firiem na Slovensku,“ píše sa o festivale na webovej stránke.

Reklama

Program:
Piešťanský pivovar

5.11.2015
19:00
Film
GREY CITY (CIDADE CINZA)
Réžia: Marcelo Mesquita, Guilherme Valiengo
dokumentárny film / 2013 / 85 min.

CC_2

Máte záujem o Street Art? O umenie všeobecne? Alebo politiku? Ak ste odpovedali áno na niektorú z týchto otázok, potom Cidade Cinza je dokument, ktorý by ste mali vidieť. Prostredníctvom zábavného príbehu a jeho hlavných protagonistov (ku ktorým patria svetoznámi grafitáči Os Gemeos, Nina, a Nunca) film využíva street art ako platformu pre vykreslenie celej rady zaujímavých tém: umelecké filozofie, politickú korupciu, podivné kúzlo veľkomiest.

6.11.2015
18:00
Filmový kvíz Petra Konečného

20:00
Film
RIO 2096 – PRÍBEH O LÁSKE A HNEVE (UMA HISTÓRIA DE AMOR E FÚRIA)
Réžia: Luiz Bolognesi
animovaný film pre mládež a dospelých / 2013 / 98 min.

R1

Fascinujúci príbeh vyvracia mýty a rozpráva o láske nesmrteľného hrdinu k Janaíne. V priebehu 600 rokov hrdina prežíva štyri fázy brazílskej histórie: kolonizáciu domorodcov Európanmi, otroctvo, vojenský režim a budúcnosť, kde hrozí vojna o vodu. Bude tak naozaj vyzerať Rio de Janeiro v roku 2096? Film získal hlavnú cenu na najvýznamnejšom Medzinárodnom festivale animovaných filmov v Annecy.

8.11.2015
15:00
WORKSHOP
DETI A SVET (TVORIVÉ DIELNE)

17:00
Film
CHLAPEC A SVET (O MENINO E O MUNDO)
Réžia: Alê Abreu
animovaný film pre rodinného diváka / 2013 / 80 min.

MM6

Chlapec žije s rodinou pokojným životom na vidieku. Otec pracuje v bavlnárskom priemysle, v ktorom sa proces zberu bavlny postupne automatizuje. Keď sa otec vyberie hľadať prácu inde, chlapec ide s ním. Objavuje úžasný svet, ktorému vládnu mechanické zvieratá a podivuhodné bytosti. Detská nevinnosť ostro kontrastuje so zodpovednosťou dospelých a s bezcitnou spoločnosťou. Pohľad na moderný svet očami dieťaťa dômyselne dotvára hra s farbami, perspektívou a rôznymi animačnými technológiami.

-lt/zdroj + foto: Brasil Visual 3-

Populárne články