Connect with us

Kultúra

Piešťanský fotoklub vyrazil do ďalšieho partnerského mesta – Ustroń

Published

on

Reklama

Partnerské mestá očami fotografov má názov projekt, ktorý začiatkom augusta odštartoval Piešťanský fotoklub v spolupráci s Mestom Piešťany. Členovia klubu chcú postupne navštíviť všetkých sedem lokalít, pričom prvú cestu do Maďarska už majú za sebou a ďalšia, do poľskej Ustrońe ich čaká tento víkend.


Ako prvé navštívili partnerské kúpele Hajdúnánás, kde sa práve konalo pravidelné stretnutie hajdúchov. Všetky snímky zverejnili aj na webovej stránke piestany-partners.com, ktorá vznikla špeciálne pre tento projekt. Život v mestečku zmapovali svojimi očami fotografi Michal Mišík, Juraj Mráz, Štefan Kučkovský, Vojtech Hank a Martin Ondko, ktorí domácim predstavili aj svoj ďalší projekt – PARKFOTO a fotografie na sieťach vyvesili rovno pred radnicou. Obyvatelia sa ihneď zapojili, rozdávali štipce a pripínali ich na diela, ktoré sa im páčili.

Reklama

Hoci pôvodne plánoval fotoklub cesty na vlastné náklady, jeho členovia ocenili snahu mesta Piešťany a ústretovosť zástupcov partnerských miest – ako Hajdúnánás, tak i Ustroń, ktorí Piešťancom ochotne na základe dohody s mestom Piešťany poskytli ubytovanie i stravu a pripravili im aj bohatý program. Projekt tak odštartoval ďalší krok ku kultúrnej výmene – okrem návštev fotografov sa dohodli na organizácii výstav a účasti na PARKFOTO v Piešťanoch.

Reklama

Informácie o pobyte našich fotografov a prvé snímky z Poľska prinesieme už čoskoro, ak Vás zaujíma, ako vyzerá život v partnerských mestách Piešťan, sledujte portál PNky.

-ad-, foto: M. Odnko (1), V. Hank (2), J. Mráz (3), M. Mišík (4), Š. Kučkovský (5)

Populárne články