Connect with us

Kultúra

Piešťanský fotoklub ožil pred piatimi rokmi

Published

on

Reklama

Keď sa na jeseň roku 2005 začali schádzať niekdajší členovia Fotoklubu pri Mestskom kultúrnom stredisku v Piešťanoch, ktorý zanikol v roku 1993,
[singlepic id=605 w=320 h=240 float=left]vo Frapperii Kursalon, ani len netušili čo sa z ich priateľských posedení vykľuje. Na začiatku znovuzrodenia bolo len zopár pánov v strednom veku, ktorý pri kávičke či pohári vína debatovali o svojich fotografiách. Dnes má obnovený fotoklub 26 členov z radov amatérov, ale aj profesionálov.

Dvere majú otvorené mladí ľudia, ale aj páni či dámy so striebornými vlasmi. Vzniká tak vekový mix, kde každý každému môže niečo dať. Starší spomenú ako sa kedysi robilo v tmavej komore s vývojkou a ustalovačom, mladší naopak na oplátku priblížia svet digitálnej techniky, ku ktorej majú bližší vzťah ako k analógovým fotoaparátom. Za tých [singlepic id=603 w=320 h=240 float=left] päť rokov stihol Piešťanský fotoklub úspešne prejsť aj štiepením, keď pravdepodobne organizačne nedocenení členovia založili svoj vlastný fotoklub. Piešťanskému fotoklubu to však nijako neublížilo, skôr naopak táto situácia nabáda robiť veci stále lepšie a lepšie. Výstav a stretnutí klubu po obnovení jeho činnosti sa konalo už neúrekom, ale každoročne je najdôležitejším podujatím výstava Park Foto, ktorá je spojená so záverom letnej kúpeľnej sezóny a súťažou Victoria Regia. V roku 2009 získal Piešťanský fotoklub cenu primátora mesta Piešťany za kultúrny počin roka 2008 za usporiadanie tretieho ročníka výstavy Park Foto.

Reklama
Na tohtoročnej klubovej výstave, ktorej vernisáž sa konala 30. mája, vystavuje 19 autorov 41 fotografií. Na stenách Frapperie Kursalon nájdete rôznorodý mix žánrov a fotografických tém. Od portrétov cez módu až po architektúru či krajinu. Výstava potrvá do 3. júla 2010.

Za päť rokov stihol Piešťanský fotoklub úspešne prejsť aj štiepením, keď pravdepodobne organizačne nedocenení členovia založili svoj vlastný fotoklub. Piešťanskému fotoklubu to však nijako neublížilo, skôr naopak táto situácia nabáda robiť veci stále lepšie a lepšie. Výstav a stretnutí klubu po obnovení jeho činnosti sa konalo už neúrekom, ale každoročne je najdôležitejším podujatím výstava Park Foto, ktorá je spojená so záverom letnej kúpeľnej sezóny a súťažou Victoria Regia. V roku 2009 získal Piešťanský fotoklub cenu primátora mesta Piešťany za kultúrny počin roka 2008 za usporiadanie tretieho ročníka výstavy Park Foto.Na tohtoročnej klubovej výstave, ktorej vernisáž sa konala 30. mája, vystavuje 19 autorov 41 fotografií. Na stenách Frapperie Kursalon nájdete rôznorodý mix žánrov a fotografických tém. Od portrétov cez módu až po architektúru či krajinu. Výstava potrvá do 3. júla 2010.

Autor: Tomáš Hudcovič     Foto: Michal Mišík

Reklama

Fotogaléria z vernisáže klubovej výstavy, 30. máj 2010.

[nggallery id=20]

Populárne články