Connect with us

Kultúra

Piešťanský festival otvorí Slovenská filharmónia so sólistkou z Južnej Kórei

Published

on

Reklama

Aj tento rok zaznejú slávnostné fanfáry na schodoch Domu umenia, ktoré vo štvrtok 19. júna o 19.00 h otvoria už 59. ročník Piešťanského festivalu. Aj tentoraz sa na úvodnom koncerte predstaví Slovenská filharmónia s dirigentom Leošom Svárovským a husľovou sólistkou Yoon-Hee Kim.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QhULouTAgeQ[/youtube]

Reklama

Na programe slávnostného koncertu je predohra k 4. dejstvu opery Carmen od G. Bizeta, Carmen, fantázia pre husle op.25, ktorú napísal P. de Sarasate, symfonická báseň Richard III. od B. Smetanu aj jeho Valdštýnov tábor.

Okrem slovenských filharmonikov sa na úvodnom koncerte 59. ročníka Piešťanského festivalu predstaví Yoon-Hee Kim, ktorá debutovala s orchestrom už ako päťročná, pričom na husle začala hrať o dva roky skôr. Neskôr sa stala najmladšou študentkou na Hudobnej univerzite vo Viedni u Eugenie Polatschek a Gerharda Schultza. Účinkovala s mnohými dôležitými orchestrami a spolupracovala so svetoznámymi dirigentmi. Kim vyhrala množstvo významných interpretačných súťaží. Realizovala koncerty v prestížnych svetových koncertných sálach. Hrá na viacerých nástrojoch – Stradivarius „Červený diamant“ 1732, Da Vinci 1725.

Reklama

(inf)

REKLAMA

heaven rest

Populárne články