Connect with us

Kultúra

Do Piešťan mieri festival Hevhetia

Published

on

Reklama

Podujatie pomenované po nezávislom hudobnom vydavateľstve zavíta prvýkrát aj do kúpeľného mesta. Návštevníci Elektrárne Piešťany zažijú koncert gitaristu Davida Kollára s nórskym trubkárom Arvem Henriksenom a vystúpenie poľskej formácie Early Birds.

Hevhetia festival je neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta v Košiciach, pravidelne sa však koná i v ďalších slovenských mestách. Tento rok sú medzi nimi aj Piešťany. Koncerty hudobníkov európskeho formátu sú naplánované na koniec prázdnin.

Reklama

Uznávaný slovenský gitarista David Kollár sa v Elektrárni Piešťany predstaví spolu s nórskym trubkárom Arve Henriksenom v piatok 25. augusta 2017. Mladý Slovák je lídrom viacerých medzinárodných projektov, skladá filmovú a divadelnú hudbu. Jeho najnovší projekt s Arve Henriksenom je prísľubom neopakovateľného zážitku. Arve je totiž kľúčovou postavou experimentálneho jazzu. Na konte má spolupráce s hviezdami ako napríklad David Sylvian a Imogen Heap.

Hevhetia festival tiež do Piešťan prinesie koncert poľskej formácie Early Birds. Pôjde o slovenskú premiéru albumu, ktorý vydalo rovnomenné vydavateľstvo. Early Birds sú mladí muzikanti, ktorí sa stretli na hudobnej akadémii v Katoviciach. Vďaka nevšednej skladbe nástrojov (vibrafón, kontrabas, saxofón, rôzne druhy perkusií) má ich hudba jedinečný zvuk. Spolu s textami ju píše speváčka Martyna Kwolek – víťazka speváckej súťaže Voicingers – Żory, skromná a nenápadná dáma, ktorá sa na pódiu mení na skutočnú divu. Svoje orginálne aranžmány jazzových šandardov a vlastnú tvorbu predstavia Early Birds v Elektrárni Piešťany 2. septembra 2017.

Reklama

TS Elektrárňa Piešťany

Populárne články