Connect with us

Kultúra

Pešia zóna ožíva v rytme argentínskeho tanga

Published

on

Reklama

Tanec plný vášne, melanchólie aj erotiky premenil piešťanskú pešiu zónu na ulicu niektorého z miest Južnej Ameriky. Tanečné zábavy pri kaviarňach, ktoré tam sú bežné, sa v Piešťanoch budú konať pravidelne.

[singlepic id=42983 w=520 h=340 float=center]

Reklama

 

Argentínske tango vychádza z európskych a juhoamerických hudobných vplyvov, nemá prísne pravidlá a je skôr založené na improvizácii. Exotické melódie zaujali desiatky okoloidúcich na pešej zóne už v piatok 17. mája. Uskutočnila sa tam prvá milonga – akcia kde sa stretávajú priaznivci argentínskeho tanga.

Reklama

„Prvá milonga sa stretla s veľkým záujmom, nahrnulo sa tam vyše dvesto ľudí. Jedna pani sa na tanec vydržala pozerať vyše tri hodiny,“ povedala Pavlína Duranová, ktorá v Piešťanoch vedie tanečnú školu. „Nabudúce by sme chceli, aby sa aj pridali. Naučíme ich šesť základných krokov, ide to pomerne rýchlo.“

Podľa jej manžela Vladimíra Durana sa argentínske tango tancuje predovšetkým pre zábavu a nie na efekt. Aj tanečné páry, ktoré sa na pešej zóne predviedli, neboli profesionáli, ale nadšenci argentínskeho tanga. „Je to tanec dvoch ľudí, ktorých nezujíma okolie.“

„Argentínske tango vzniklo vonku a v Južnej Amerike sa tradične tancuje na uliciach. Mojím snom bolo zatancovať si v Piešťanoch na pešej zóne, pretože radi tancujeme na nezvyčajných miestach,“ priblížila Pavlína Duranová. Každý, kto sa chce pridať má šancu v týchto termínoch: nedeľa 16.6., piatok 12.7., piatok 2.8., nedeľa 18.8. a piatok 13.9.

[nggallery id=2298]

Text: Martin Palkovič Foto: Vladimír Duran

Populárne články