Connect with us

Kultúra

Pavel Wlosok Quartet bude jazzovať v Kursalone

Published

on

Reklama

Český pianista Pavel Wlosok bude predvádzať svoju virtuozitu v piatok 31. júla v priestoroch Kursalonu. Kvartet spolu s ním tvoria hudobníci Tomáš Baroš, Marián Sevčík a Ondřej Štveráček. Záujemcovia o koncert si budú môcť vypočuť originálnu Pavlovu tvorbu, ale aj ďalšie jedinečné kompozície či americké jazzové skladby.

Pavel Wlosok žije dlhodobo v USA kde na univerzite Western Carolina vedie jazzové kurzy. Svoje hudobné vzdelanie získal na ostravskom konzervatóriu, študoval tiež na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne a aj v texaskom Dentone.

Reklama

„Je pravda, že byť hudobníkom – „skutočne tvorivým umelcom “ môže byť dosť ťažké, ale prináša mi to veľmi veľa. Baví ma vystupovanie na verejnosti a rád cítim výmenu energie medzi publikom a mnou. Je to mimoriadny pocit, ktorý nemôžete kúpiť za žiadne peniaze,“ vyjadruje Pavel Wlosok svoju životnú filozofiu.

Organizátorom podujatia je nezisková organizácia International jazz Piešťany, ktorej spoluzakladateľom v roku 2007 bol medzi inými aj Jozef Dodo Šošoka. Ako znie jazz v podaní Pavela Wlosoka si môžete vypočuť vo videu nižšie.

Reklama

-lt-/foto:Vojtech Hank

Populárne články