Connect with us

Kultúra

Palo Bratranec a Stano Grežďo predstavia svoje diela v elektrárni

Published

on

Reklama

Elektrárňa Piešťany bude v termíne dejiskom výstavy dvojice miestnych výtvarníkov Pala Bratranca a Stana Grežďa. Výstava spája diela dvoch umelcov a dlhoročných priateľov, rodákov Piešťan, ktorí majú podobné postoje k náboženstvu, politike a životu. Slávnostná vernisáž je na pláne v piatok 3. novembra o 18.00 hodine, jej súčasťou bude aj hudobne-vizuálny projekt The Blackwood Incident, ktorý sa hudobne pohybuje v oblasti psychedelického ambientu. Expozícia bude verejnosti prístupná do 7. decembra.

Títo umelci používajú kombináciu techník miešaných médií na dosiahnutie žiadaných efektov, ktoré zdôrazňujú odkazy v dielach. Každý z nich pristupuje k svojmu umeniu so svojráznou perspektívou, výsledkom sú obrazy ktoré sú odvážne a niekedy aj neľútostné. Vo svete nadmernej informovanosti táto výstava ponúka pohľad na osobné a sociálne otázky, ktoré umelcov zaujímajú, a zároveň ich aj znepokojujú.

Reklama

Pôvodne sólovy projekt The Blackwood Incident Dominika Nováka /.soundscapes, Triple Sun, Oskar/ obohatený o analógovu vizualizáciu Jozefa Čabu, sa postupne rozšíril na modulárne koncertné teleso. Počas vystúpení zostavu akustickými nástrojmi obohatil Michal “Kakao” Hrozán /Oskar/ a svojou pestrou zvukovou paletou Amalia R. Filip /Chaosdroid, Melting/.

Vďaka náture využívaných nástrojov je každý koncert unikátny, meniaci sa podľa nálady a zámeru aktuálnej zostavy, sprevádzaný vizualizáciou prebiehajúcou na súprave televízorov / monitorov. Debut Debutový album “ Curse of the tribe” , ktorý vyšiel v marci 2017 na Bratislavskom kazetovom vydavateľstve Evocative Objects, ponorí poslucháča do filmovej atmosfery, ktorá skúma rozporuplné emócie pomocou psychedelických zvukov analógových syntetizárotov.

Reklama

-inf-

Populárne články