Connect with us

Kultúra

P. Nováková: Čím prekvapiť jasnovidku?

Published

on

Reklama

Túto otázku si kladie, odpovedá si na ňu, a zároveň ju používa ako názov svojej umeleckej prezentácie výtvarníčka Petra Nováková Ondreičková. Výstavu svojich malieb a nástenných objektov Čím prekvapiť jasnovidku? otvorí autorka pre verejnosť  v piatok 15. mája o 18,00 h v piešťanskej Magna gallery na Teplickej ulici.

 pozvanka P ondreickova-page-001

Reklama

Petra Nováková – Ondreičková (1968)  je všestrannou výtvarníčkou, ktorá okrem klasických umeleckých diel ako maľba, grafika či sochy vytvára i netradičné spojenia techník ako napríklad kresba nožom, objekty ready mades či papierové alebo čalúnené obrazy. Svoju tvorbu prepája textovo i filozoficky, necháva sa inšpirovať aj literárnymi dielam, architektúrou a nevyhýba sa ani filmu a fotografii.

plagát P. Ondreickova-page-001

Reklama

Vyštudovala oddelenie textilého výtvarníctva na Strednej škole priemyselného dizajnu v Bratislave, pokračovala na Vysokej škole umelecko-priemyselnej v Prahe (atelíér textilnej alternatívy) a na Trent University UK v Nottinghame (oddelenie sochárstva).  Po pôsobení v dizajne, v reklame i filme, ako kurátorka a art directorka sa od roku 1992 venuje voľnej tvorbe. Na konte má deväť autorských a dvadsiatku spoločných výstav. Jej diela sa nachádzajú v zbierkach Slovenskej národnej galérie Bratislava, Stredoslovenskej galérie Banská Bystrica, v zahraničí je to Galerija Miroslav Kraljević Zagreb v Chorvátsku a v ďalších súkromných galériách.

cim prekvapit jasnovidku-page-001

Výstava, ktorou Petra plánuje prekvapiť (nielen) jasnovidky jednoduchým „nadhľadom“ potrvá v piešťanskej Magna gallery do 22. júna.

PR

Populárne články