Connect with us

Kultúra

Ové Pictures o Hľadaní krásy v Bruseli: Bola to veľká výzva

Published

on

Reklama

Dve výtvarníčky z piešťanského Ové Pictures – Michaela Čopíková a Veronika Obertová sú autorkami diel z putovnej multimediálnej výstavy Hľadanie krásy, ktorú slávnostne otvorili začiatkom júla v Bruseli ako súčasť prezentácie Slovenska počas predsedníctva v Rade Európskej únie. Podľa komentáru na FB stránke ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka ide prvú prezentáciu predsedníckej krajiny EÚ v priestoroch Parlamentária po niekoľkoročnej prestávke a prešla aj náročným výberom nezávislej komisie Európskeho parlamentu. Výstava je v centre pre návštevníkov EP prístupná pre verejnosť od 8. júla do 18. septembra 2016. Ďalšie sa budú konať v Amsterdame a Linzi.

03 laser

Reklama

„Vytvoriť výstavu a vystaviť ju v bruselskom Parlamentáriu, bola pre nás veľká výzva a šanca vytvoriť niečo jedinečné,“ odpovedali v spoločnom vyjadrení pre PNKy obe autorky. Na náročnej príprave sa podľa nich podieľal celý projektový tím, ktorý bol pre výtvarníčky veľkou inšpiráciou.

Lightbox

Reklama

„Hneď od začiatku, keď nás v lete 2015 oslovila kurátorka Mária Rišková, sme vedeli, že si chceme prizvať do projektu aj ďalších tvorcov a sme veľmi radi, že Ján Šicko a Roman Mackovič a.k.a. DevKid sa na to podujali a postarali sa o interaktivitu a elektroniku celej výstavy.“ O výstavný nábytok a konštrukcie sa  zasa postaral Juraj Demovič z Plaftiku. „Na výrobnej fáze sa nakoniec ale podieľalo 15 ľudí a okrem toho sme mali team z Altamira Softworks, ktorý vytvoril pre nás web a gifgenerátor. Pracovať v takomto tíme bolo veľmi intenzívne a inšpirujúce, sú to naozaj všetko veľmi šikovní a ľudia, ktorí aj napriek nedostatku spánku, stresu a únave idú na maximum. Pracovať s takýmto týmom bola pre nás naozaj česť,“ doplnili Michaela a Veronika.

pracovny stol

01 laser

02 laser p06Flipbook_podprsenkaFlipbookydevkidSFB_team

Otvorenie v Bruseli považujú len za začiatok cesty, pretože výstava bude ďalej putovať ďalej do Amsterdamu a Linzu a začiatkom roka 2017 ju diváci budú môcť vidieť v galérii Satelit Slovenského centra dizajnu v Bratislave. „Dúfame, že to divákov poteší a že budú reagovať svojou ukážkou krásy na www.hladaniekrasy.sk,“ pozývajú autorky na zapojenie sa do projektu multimediálnej interaktívnej výstavy aj našich čitateľov.

Zoetrop_linearZoetrope_priestorovyFlipbooky_2

-ad-, Foto výstavy: © Tomáš Werner 2016, Making of: © Ové Pictures 2016, snímka „Pracovny stol“ © DevKid 2016

Populárne články