Connect with us

Kultúra

Otvorili výstavu Umenie v parku. Vonku je iba jedna plastika

Published

on

Reklama

Ďalší projekt, ktorý sa snaží dostať umenie do verejného priestoru otvorili 13. júna v Dome umenia. V tamojšej galérii a foyeri, kde sa ešte prezentujú aj výtvarné diela z výstavy Mosty, sa našlo miesto pre plastiky vystavené pod hlavičkou konceptu Umenie v parku.

[singlepic id=31292 w=320 h=240 float=left]Svoje sochárske diela tam prezentuje štrnásť autorov, medzi nimi Martin Ševčovič z Piešťan, ale aj Róbert Makar, ktorý vzbudil verejnú diskusiu o umení počas posledného ročníka Sochy piešťanských parkov. Pred kinom Fontána vystavil svoje dielo Šípka, ktoré však bolo pre niektorých divákov iba  dverami od auta zapichnutými v zemi.

Reklama

Projekt Umenie v parku bude pokračovať 17. júla vystavením výtvarných diel zo zbierky Balneologického múzea. Ako povedal jeho riaditeľ Vladimír Krupa, pôjde o obrazy z medzinárodných maliarskych sympózií, ktoré sú v zbierke múzea, ale z kapacitných dôvodov sa nenachádzajú v stálej expozícii.

V auguste sa umenie dostane skutočne do parku. V exteriéroch budú prezentovať historické fotografie Piešťan a záverečnou časťou projektu bude premietanie dobových filmov o Piešťanoch v Hudobnom pavilóne.

Reklama

Dovtedy zostane jediným dielom skutočne vystaveným v parku pred Domom umenia iba plastika Martina Ševčoviča, ktorú tam umiestnili už natrvalo.

[nggallery id=1727]

Text a foto: M. Palkovič

Populárne články