Connect with us

Kultúra

Organové dni sú opäť medzinárodné

Published

on

Reklama

Na festivale ani tentoraz nebude chýbať americký hudobník David di Fiore. Už 15. ročník Organových dní začína v utorok 5. augusta v kostole sv. Cyrila a Metoda

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cJ-gzmGu1J4[/youtube]

Reklama

Ako prvý sa so svojim umením predstaví Bogdan Narloch z Poľska. Na programe má skladby J. S. Bacha, A. Vivaldiho, M. Surzyňskiho a ďalších. O týždeň neskôr, 12. augusta zažijú milovníci organovej hudby vystúpenie Litovčanky Dalie Jatautaite, ktorá zahrá skladby F. Mendelssona – Bartholdyho a iných.

Slovák Stanislav Šurin zavíta do Domu umenia v utorok 19. augusta v doprovode poľského huslistu Mariusa Monczaka. Okrem Bacha majú na program skladby, ktoré napísali G. B. Pergolesi, F. Borowski, P. Eben, H. M. Górecki, J. Strejc.

Reklama

Na tom istom mieste sa o týždeň neskôr predstaví David di Fiore, ktorý je pravidelným účinkujúcim na tomto festivale. Tentoraz zahrá skladby autorov ako sú L. Vierne, J. S. Bach, T. Susato, M. Corrette, L. Boellmann, J. M. Michel. F. A. Guilmant, N. Rawsthorne, M. E. Bossi.

Podujatie bude pokračovať 26. augusta v Kostole sv. Cyrila a Metoda vystúpením írskeho organistu Gerarda Gillena a 2. septembra ho v Dome umenia ukončí Martin Banko zo Slovenska.

Začiatok koncertov je vždy o 19.00 h.

(red)

Populárne články