Connect with us

Kultúra

OLKS: Piešťany čaká rušný víkend za 24-tisíc eur

Published

on

Reklama

Na Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2014 je podľa riaditeľky Mestského kultúrneho strediska Piešťany všetko pripravené. Náklady spojené s týmto podujatím vyčíslila na viac než 24-tisíc eur.

olks

Reklama

REKLAMA

heaven rest

Reklama

Zahŕňajú honoráre interpretov aj technické zabezpečenie celej akcie, vrátane splachovacích toaliet. „Program sme sa snažili pripraviť tak, aby si tam každý našiel niečo svoje. Vieme, že nemôžeme vyhovieť všetkým, ale chceme, aby bol čo najpestrejší,“ hovorí Marta Jurčová.

Hlavnou hviezdou sobotného večera bude Jana Kirschner so svojou kapelou. MsKS za jej vystúpenie zaplatí 6 360 eur. Celý kultúrny program bude túto mestskú organizáciu stáť 18 500 eur a technické zabezpečenie podujatia ďalších 6-tisíc.

Asi desatinu z toho stoja splachovacie toalety, ktoré sa podľa riaditeľky osvedčili už minulý rok. Spolu 12 ich bude stáť neďaleko bývalého amfiteátra. O čistotu sa postarajú zamestnanci firmy, ktorá ich poskytla.

Medzi najzaujímavejšie novinky 23. ročníka OLKS zaradila Marta Jurčová špeciálny program, ktorý pre deti pripraví historická spoločnosť Bojník. V mestskom parku si jej členovia rozložia svoj tábor, v ktorom budú musieť malí adepti na hodnosť rytiera absolvovať niekoľko disciplín, medzi nimi aj streľbu z kuše alebo prekážkovú trať. Dočasnou atrakciou na pešej zóne má byť flašinet – prenosný hudobný stroj poháňaný kľukou, ktorý zabával našich predkov.

Hlavný program OLKS začne už tradične požehnaním prameňov na Kúpeľnom ostrove a následným sprievodom končiacim pred Domom umenia. Tam žiaci Základnej umeleckej školy predvedú špeciálny program, v ktorom znázornia folklórnu mapu Slovenska. V momente otvorenia sezóny vyletí k oblohe sto bielych holubíc.

Podľa aktuálnej predpovede počasia nás čaká slnečný a teplý víkend, takže obyvatelia a návštevníci Piešťan si budú môcť užiť aj sprievodné podujatia, ako napríklad preteky Dračích lodí alebo program, ktorý pripravujú študenti Hotelovej akadémie Ľ. Wintera na Námestí slobody.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany sa na organizovaní OLKS nepodieľa, ale podľa jej riaditeľa Štefana Šišku bude aktívne propagovať jednotlivých členov na spoločnom stánku so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch.

Podrobné informácie o programe otvorenia sezóny nájdete na plagáte a v našom kalendári podujatí.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články