Connect with us

Kultúra

Topfest štartuje vo štvrtok s najväčším pódiom v histórii

Published

on

Reklama

Na 11. ročníku festivalu Topfest sa okrem hudobných hostí môžu návštevníci tešiť aj na najväčší stage v jeho histórii. Pódium bude najväčšie v strednej Európe a svoju premiéru na Slovensku zažije práve na piešťanskom letisku. Tento stage používajú na svojich vystúpeniach interpreti ako Metallica a Madonna.

topfest podium

Reklama

REKLAMA

heaven rest

Reklama

Na stavbe 45 m širokého, 28 m hlbokého a 75 ton vážiaceho monštra s označením A1 sa podieľa až 100 ľudí a práca im potrvá celé štyri dni aj za pomoci špeciálneho 40 t žeriavu. Chýbať nebude ani výbeh do publika. Len strechu tohto pódia priváža do Piešťan 20 kamiónov.

Svoje vystúpenia tam odohrajú najväčšie hviezdy festivalu a naplno otestujú so svojou jedinou slovenskou šou hneď v prvý večer festivalu Pepa Vojtek so skupinou Kabát. Zvyšní účastníci sa podelia o pódium A2 a tzv. B stage.

Už samozrejmosťou sa stal festivalový bankomat, či zdravotné stredisko, ktoré bude opäť pripravené nielen na operatívnu pomoc pri rôznych zdravotných problémoch, ale bude mať k dispozícii aj chladničky na uskladnenie liekov a inzulínu. Celkový počet záchranárov na tento rok je naplánovaný na 25.

Kto si zabudne doma nabíjačku na svoj mobil – tomu bude stačiť návšteva info stánku, kde budú k dispozícii nabíjačky na všetky druhy telefónov.

Pre príjazdové cesty k areálu letiska a dva hlavné vstupy pre návštevníkov bol vypracovaný špeciálny dopravný plán, na ktorého dodržiavanie bude dohliadať vyše 60 policajtov, 80 regulovčíkov dopravy a 160 členov SBS, ktorí budú zabezpečovať aj poriadok a bezpečnosť prítomných návštevníkov v areáli festivalu. Nachystané sú veľkokapacitné parkoviská so symbolickým parkovným 2 eurá na všetky tri dni.

Pre tých, ktorí pricestujú hromadnou dopravou bude od štvrtka do nedele opäť pripravená kyvadlová doprava s trasou: Železničná stanica – Kocka – Stanové mestečko, druhá trasa povedie priamo do areálu festivalu. Cestovné bude mať opäť symbolickú hodnotu 0,7 €.

Samozrejmosťou pre všetkých návštevníkov TOPFESTu bude aj tento rok internetové wifi pripojenie zadarmo v celom areáli festivalu, heslo bude dostupné v infopokladniach.

Samotný festivalový areál sa otvára vo štvrtok 26.6. o 11:00 h, stanové mestečko už o deň skôr, teda v stredu o 12:00 h. Stanovanie je zadarmo.

Na festivale sa predstavia headlineri Thirty Seconds To Mars a Helloween, ako aj Kabát, D.A.D., Sabaton, Pavol Habera a Team, Torr, Marky Ramone´s Blitzkrieg, The Toy Dolls, Tomáš Klus, Mandrage, Horkýže slíže, IMT Smile, Desmod, Zóna A, Zoči voči a ďalší.

Text a foto: Tlačová správa agentúry Duna

Populárne články