Connect with us

Kultúra

Obrazom: Odštartoval Topfest, najväčší festival v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Na jubilejný 10. ročník prišli podľa predpokladov tisíce ľudí. Hviezdami úvodného, štvrtkového večera sú Marky Ramone’s Blitzkrieg a Kabát.

topfest 2014 stvrtok 27

Reklama

REKLAMA heaven rest

Už na poludnie 26. júna spustili organizátori festivalu Topfest takmer nepretržitú sériu koncertov. Na začiatku dostali priestor začínajúce slovenské a české kapely, ktoré hrajú prevažne rock. Večer prišli na rad mená veľmi dobre známe najmä v punkovej subkultúre – SPS a Extip. Fanúšikov pripravili na formáciu, ktorú vedie bubeník z The Ramones. Ten po smrti pôvodných členov založil zoskupenie Marky Ramone’s Blitzkrieg, hrajúce skladby jednej z najvplyvnejších punkových legiend. Samozrejme medzi nimi nechýbala ani Blitzkrieg Bop (Hey Ho! Let’s Go!).

Reklama

Aktuálne návštevníci Topfestu čakajú na vystúpenie hlavnej hviezdy dnešného večera. Kabát by mali na najväčšom pódiu v strednej Európe začať hrať presne o 22.00 h.

AKTUALIZOVANÉ (27. júna o 11.30 h) : Českí rockeri potvrdili svoj výnimočný vzťah k Topfestu. Do Piešťan prišli s veľkolepou show, ktorá presiahla jeden a pol hodiny. Nechýbali v nej ohňové efekty ani tradičný ohňostroj na záver. Ten odpálili krátko pred polnocou. Kabát v jedinom tohtoročnom vystúpení na Slovensku zahrali všetky svoje známe hity, presne podľa očakávania fanúšikov – Malá dám, Víte jak to bolí, Colorado, Žizeň a lúčili sa skladbou Moderní děvče, ktorej refrén s nimi spievalo celé publikum.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články