Connect with us

Kultúra

O nový klip Funny Faces sa zaujímala aj londýnska polícia

Published

on

Reklama

Piešťanská kapela, ktorá sa za uplynulý rok veľmi dobre zapísala do povedomia milovníkov kvalitného indie rocku, ponúka svojim fanúšikom už druhý klip. K titulnej skladbe ich posledného EP Big Dancer vzniklo video, ktoré má na internete premiéru práve dnes.

[singlepic id=22153 w=320 h=240 float=left]Už pred decembrovým krstom EP v Coolturáku avizovali členovia kapely jeho vznik. Malo ísť o veľmi živé video priamo z ulíc britskej metropoly. Svoj sľub splnili. Celý príbeh bol natočený v Londýne a za jeho kvalitou je cítiť ruku profesionála. Autorsky sa na ňom podieľali Josh Cohen (kamera), Martin Solovič (strih), In fun Media (produkcia). Námet a scenár napísali Mário Manas a Michaela Malina, ktorí vystupujú aj v hlavných úlohách.

Reklama

Už samotné natáčanie sa zdalo okoloidúcim až príliš reálne. Štáb kvôli tomu dokonca prišiel do konfliktu s políciou: „Pri jednej dramatickej scéne, kde sa mali dvaja aktéri biť ľudia zavolali policajtov. Prišlo ich hneď niekoľko v povedomí, že ide o skutočnú bitku. Našťastie sa všetko veľmi rýchlo vysvetlilo,“ prezradil manažér skupiny Richard Trebatický a pokračoval: „Celý klip má dej, je rozdelený na niekoľko pasáží, každý verš a refrén má inú scénu. Myslíme si, že je to veľmi unikátne a kvalitné video na slovenskej alternatívnej scéne. Čo sa týka videoklipu nasadili sme nie len sebe, latku veľmi vysoko.“

Okrem klipu majú Funny Faces aj ďalšiu novinku. V lete si zahrajú na festivale Grape pred kapelou The Subways.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=mfpUBABpmow[/youtube]

(mp)

Populárne články