Connect with us

Kultúra

Nové mosty a štýlový swing na pondelok

Published

on

Reklama

Aj začiatok pracovného  týždňa môže byť príjemný, ak sa rozhodnete stráviť pondelkový večer 10. novembra v Dome umenia v Piešťanoch.  Pre návštevníkov sú pripravené až dva kultúrne zážitky – vernisáž výstavy Nové mosty/New bridges, na ktorej sa predstavia slovenskí a škótski umelci a koncert štýlovej swingovej kapely Fats Jazz Band.

Výstava Nové mosty/New bridges predstavuje jedenásť škótskych a jedenásť slovenských umelcov a má aj dvoch kurátorov – za hostí  je to Louise Ritchie a domácich Karol Felix. Vystavovať u nás budú umelci do konca novembra. Vernisáž začína o 17,00 h a kultúrny večer pokračuje koncertom Fats Jazz Bandu o 18,30 h.

Reklama

new_bridges_2014_PN_SK_web-page-001

Swingový 9- členný orchester FATS JAZZ BAND založil v roku 2011 klavirista Ladislav Fančovič. Repertoár tohto bandu je založený primárne na autentickej interpretácii skladieb z pera Thomasa „Fats“ Wallera, ktorý bol jednou z ústredných postáv amerického jazzu v 30-tych a 40-tych rokoch minulého storočia. Fats Jazz Band sa však inšpiruje aj ďalšími velikánmi tej doby ako Louis Armstrong,  Lester Young, Billie Holiday a ďalší. Koncert je zároveň súčasťou osláv desiateho výročia projektu International jazz Piešťany. Vstupné stojí 9 €.

Reklama

Fatsajazzband

(red, foto: V. Haring)

REKLAMA

450X222 primator hudcovic

Populárne články