Connect with us

Kultúra

Nikolaj Nikitin predstaví debutový album Personal Suite

Published

on

Reklama

Mladého talentovaného saxofonistu a klarinetistu Nikolaja Nikitina pravidelní návštevníci Art Jazz Gallery dobre poznajú. Naposledy účinkoval v Piešťanoch aj na koncerte Swingové Vianoce 6. decembra, kde si zahral v oboch vystupujúcich kapelách.

[singlepic id=23039 w=320 h=240 float=right]Na svojom debutovom cédečku Personal Suite Nikolaj spolupracoval s naozajstnými legendami, s ktorými vystúpi tiež na piatkovom koncerte 9. decembra o 20.30 h v Art Jazz Gallery Kursalon: Gabriel Jonáš – klavír, Juraj Griglák – basová gitara, Jozed Dőme – bicie.

Reklama

Dvadsaťosemročný mladík je však nielen muzikantom, ale aj skladateľom či dramaturgom, za sebou má spoluprácu s významnými slovenskými a zahraničnými džezovými menami, a tiež so symfonickým orchestrom SND, súborom renesančnej hudby Corna musica. Debutový album obsahuje výlučne jeho vlastné autorské kompizície. Svoju hudbu venuje blízkej rodine a priateľom (mimochodom Nikolaj je bratom manželky Maroša Kramára) a vyjadruje vzťahy ku každodennému životu, láske, prekvapeniam a radostiam…

Pozývame Vás!

Reklama

Adriana Drahovská, Kursalon, International jazz Piešťany, n.o Foto: myspace.com

Populárne články