Connect with us

Kultúra

Nikitin prinesie hudbu pre dievčatá a chlapcov v nás

Published

on

Reklama

Na piatkovom live-jazz koncerte si budete môcť vypočuť nové skladby talentovaného slovenského saxofonistu Nikolaja Niktina z albumu Music for Boys and Girls Vol.1, ku ktorému sa pridá americký trubkár Michael “Patches“ Stewart. Koncert začína 13. decembra o 20.00 h.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mXfPfneYkiw[/youtube]

Reklama

Aktuálnu nahrávku Music for Boys and Girls Vol. 1 už stihol slovenský saxofonista predstaviť na Bratislavských jazzových dňoch, Kubínskej hudobnej jeseni ale aj v Írskom Dubline. V decembri čaká talentovaného hudobníka a skladateľa pokračovanie koncertného turné, ktoré si zaslúži prívlastok medzinárodné. Aj tentokrát bude totiž súčasťou jeho skupiny jazzman svetového renomé, trubkár Michael “Patches“ Stewart.

Brno, Bratislava a Piešťany. To sú tri decembrové koncertné zástavky Nikolaja Nikitina a jeho elitného quartetu. Ten však prešiel dvoma zásadnými obmenami. Na kontrabas si namiesto Juraja Grigláka zahrá Róbert Ragan ml. a klaviristu Gabriela Jonáša nahradí výborný Ondrej Krajňák.

Reklama

Druhá časť turné k albumu Music for Boys and Girls Vol. 1 tak bude zážitkom aj pre tých, ktorí zažili saxofonistove staršie koncerty. Čerstvou nahrávkou uzatvára Nikitin dôležitú trilógiu svojej hudobnej kariéry. Nikitinova novinka vychádza vo vydavateľstve Real Music House, rovnako ako predchádzajúce albumy Personal Suite a New Winter Stories. Pod jej produkciou je podpísaná hudobná dvojica Robert Pospiš/Martin Sillay.

„Najnovší album vnímam viac lyricky. Išlo o navodenie impresii, aj preto hrá priamo na poslucháča. Je viac o kontraste nálad a o pohybe,“ opisuje výraz Music for Boys and Girls Vol. 1 skladateľ a saxofonista v jednej osobe. Atmosféru výnimočnej domácej nahrávky aj tentokrát dopĺňajú ilustrácie talentovanej výtvarníčky Noémi Kolčákovej Szakállovej. Aj v prípade Music for Boys and Girls Vol. 1 bola pre Nikitina prioritou silná autorská výpoveď. Ústrednou témou je tentokrát “večné dieťa v dospelom človeku“.

Zdroj: Tlačová správa

Populárne články