Connect with us

Kultúra

Najkrajším dielom Kvetinového korza sú Matriošky

Published

on

Reklama

Jubilejný 20. ročník podujatia, ktoré symbolicky uzatvára letnú kúpeľnú sezónu v Piešťanoch, hodnotia organizátori pozitívne. Prvýkrát v histórii museli prečkať dážď, ale potom vykuklo spoza oblakov slnko a do centra prilákalo stovky ľudí.

[singlepic id=47747 w=520 h3240 float=center]

Reklama

OPRAVA ( doplnené 23. septembra o 10.15 h): V článku sme uviedli nesprávnu informáciu, že víťazným dielom bolo Jablko IV. A triedy. Tento alegorický voz skončil na druhom mieste. Víťazom tohtoročného Kvetinového korza sú žiaci III. A Strednej odbornej školy záhradníckej Piešťany s dielom, ktoré nazvali Matriošky. Tretie miesto obsadili študenti Strednej odbornej školy Rakovice a ich včielka Maja.

Obyvatelia, ale aj návštevníci Piešťan obdivovali 21. septembra fantáziu a šikovnosť prevažne študentov stredných záhradníckych škôl, ktorí prezentovali svoje diela v sprievode alegorických vozov. Jeho trasa viedla z Kúpeľného ostrova k Hudobnému pavilónu. Ľudia odmeňovali pestré nápady potleskom – deťom aj dospelým sa veľmi páčili živé postavičky z rozprávky o včielke Maji z dielne Strednej odbornej školy Rakovice. Tento alegorický voz nakoniec získal tretie miesto.

Reklama

Aj tento rok zvíťazili študenti Strednej odbornej školy záhradníckej Piešťany. Trieda IV. A vytvorila Jablko, ktoré venovala svojej triednej profesorke. Tvorili ho stovky malých okrasných jabĺčok, ktoré museli študenti pracne spojiť do želaného tvaru. Jablká boli použité aj vo víťazných Matrioškách III. A triedy.

„Jablká boli z jabloní, ktoré sa pestujú ako opeľovače. Sú síce jedlé, ale majú okrasnú funkciu. Naši žiaci využili, že ich máme v sade,“ povedala o víťaznom diele riaditeľka SOŠ záhradníckej Eva Stručková.

Ďalej dodala, že s jubilejným ročníkom Kvetinového korza sú organizátori spokojní a už teraz sa tešia na ten ďalší.

[nggallery id=2523]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

KonverzacneKurzyNovyIJAV-400x300

Populárne články