Connect with us

Kultúra

Na Topfeste aj Český slávik Tomáš Klus

Published

on

Reklama

Na desiatom ročníku rockového festivalu vystúpi aktuálne najpopulárnejší český spevák, ale tiež slovenské kapely Polemic či Gladiátor.

Reklama

 

Hviezda 26-ročného mladíka pôvodom z Třinca stúpa u našich západných susedov raketovou rýchlosťou. Klus sa stal ešte v roku 2009 podľa ankety Anděl hudobnej akadémie objavom roka. Jeho tretí album Racek bol v roku 2011 najpredávanejšou nahrávkou v Čechách, získal zaň diamantovú platňu. Nahrávka obsahuje aj hit Pánu Bohu do oken – podľa hlasovania poslucháčov ide o najlepšiu českú skladbu uplynulého roku.

Reklama

Rastúcu popularitu potvrdil charizmatický spevák vlani v novembri, keď vyhral prestížnu anketu Český slávik a po mnohoročnej dominancii zosadil z trónu suveréna ankety, legendárneho Karla Gotta, ktorého na prvej priečke predstihol o takmer tri tisícky hlasov.

Klusove texty hovoria ľuďom z duše, aj preto ho často prezývajú „nový Karel Kryl“. Obľúbený je aj u slovenského publika, predstavil sa u nás už počas minulého leta a s veľkým úspechom aj na festivale Lodenica v Piešťanoch.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jnILHcwNqyo[/youtube]

Text: Tlačová správa/red  Foto: Mário Petlák

Populárne články