Connect with us

Kultúra

Na Pohode aj Kate Nash – popová princezná, ktorá hrá špinavé indie

Published

on

Reklama

Program letného multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda 2013 rozšíri ďalšie zaujímavé meno – na trenčianskom letisku vystúpi aj špičková anglická speváčka Kate Nash.

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=ryH5cga0yUI[/youtube]

Reklama

Rodáčka z Londýna má na svojom konte Brit Award pre najlepšiu speváčku vo Veľkej Británii za rok 2008, jej debutový album Made of Bricks sa vyšplhal až na vrchol UK Charts. Kate Nash a jej príjemné a hravé popové pesničky očarili nielen Britániu, úspešne bodovala v hitparádach po celej planéte, zahrala si po celom svete.

Jej posledné nahrávky však dokazujú, že Kate je dnes viac, ako len popová princezná. Už v roku 2009 naznačila, že má blízko aj k hlučnejším žánrom, keď vystupovala spoločne s punkovou kapelou The Receders. A naplno to dokázala svojím zatiaľ posledným albumom Girl Talk, o ktorom server All music napísal, že „je to skôr DIY debut novej indie rockovej skupiny, než tretia nahrávka uznávanej pesničkárky“.

Reklama

A treba to brať ako kompliment, Kate pritvrdila, už nehrá príjemný pop, ale špinavé indies. A táto poloha jej svedčí, najmä keď spolu s ňou vystupuje čisto dievčenská kapela.

Text: Tlačová správa

Populárne články