Connect with us

Kultúra

Na Piešťanské rendezvous prídu Polívka, Lasica, Radošinci aj Nedvědovci

Published

on

Reklama

Piešťanské rendezvous sa za 14 rokov svojej existencie premenilo z činoherného festivalu na prehliadku divadla, hudby a výtvarného umenia. V Dome umenia sa opäť stretnú českí a slovenskí umelci na festivale, ktorého nestorom je Boleslav Polívka.

[singlepic id=5409 w=320 h=240 float=left]Do Piešťan zavítajú 25. októbra aj Divadlo Bolka Polívku z Brna a Štúdio L+S. Predstavia publiku svoje spracovanie excelentnej hry Samuela Benchetrita Mínus dva. Hlavný hrdinovia (Milan Lasica a Bolek Polívka) v ňom dobrodružne ujdú z nemocnice, aby stretli život, aký nepoznali.

Reklama

Radošinské naivné divadlo odohrá 12. októbra piešťanskú premiéru predstavenia Stanislava Štepku Šťastné konce, v ktorej hosťuje aj Zuzana Kronerová.

Ďalším hosťom na festivale bude 19. októbra Divadelná spoločnosť Háta z Prahy, ktorá 19. októbra uvedie divadelnú verziu slávnej českej komédie Světáci v podaní Dalibora Gondíka, Mahuleny Bočanovej, Moniky Absolonovej, Jan Přeučila a ďalších.

Reklama

Festival je spestrený hudobnou produkciu. Starou aj novou tvorbu svojich fanúšikov opäť potešia Bratia Nedvědovci 22. októbra.

Do programu festivalu sú 2. a 11. októbra zaradené aj úspešné filmové snímky – Líbáš jako ďábel a Tady hlídam já.

Detským divákom príde zahrať Bábkové divadielko Bum-bác rozprávku Žabí princ.

Vo výstavných priestoroch sa predstaví tvorba umeleckého skla Stanislava Žampacha z Uherského Brodu. A takmer všetky verejnosti prístupné priestory Domu umenia obsadia v októbri mladí umelci z vyše 10 krajín počas ďalšieho ročníka Young Art Show.

Text: ts

Populárne články