Connect with us

Kultúra

Na Park Fote viac mladých vystavujúcich a starších obdivujúcich

Published

on

Reklama

V sobotu 25. septembra sa už po piatykrát stal piešťanský mestský park najväčšou výstavnou prírodnou sieňou.  Vrámci výstavy kreatívnej fotografie v plenéri s názvom Park Foto, sa tu stretlo sedemdesiattri autorov z Galanty, Trnavy, Myjavy, Bratislavy a samozrejme z Piešťan. Tento rok vystavoval aj prvý hosť zo zahraničia, a to zo Švajčiarska.

[singlepic id=4539 w=320 h=240 float=left]Už od včasného rána prichádzali fotografi do mestského parku a platilo, kto prv príde, ten prv melie. Prví si tak mohli ešte vyberať, na ktorú z pripravených sietí umiestnia svoje fotografie avšak už okolo desiatej, bolo sietí málo, a tak organizátori natiahli ďalšie. Oproti minulým ročníkom výstavy sa výrazne zvýšil počet mladých autorov, ktorí využili túto príležitosť na svoju prezentáciu. „Teší ma, že je tu viac mladých šikovných autorov a zároveň mám pocit, že naopak medzi divákmi bolo viac starších ľudí, čo vytvára zaujímavé spojenie,“ hovorí Martin Ondko, predseda Piešťanského fotoklubu, ktorý túto akciu organizuje.

Reklama

[singlepic id=4543 w=320 h=240 float=right]Aj keď sa predpovede počasia rôznili a niektoré hovorili o tom, že bude celú sobotu pršať, našťastie sa tak nestalo a prvé kvapky padli až podvečer. Počasie tak opäť dokázalo, že je piešťanským fotografom naklonené a dokonca počas kvetinového korza začalo spoza mrakov vykúkať slniečko. Príjemná atmosféra pomaly sa do jesenných farieb odievajúceho parku prilákala opäť niekoľko tisíc divákov, ktorí mali možnosť vidieť niekoľko stoviek fotografií najrozmanitejších žánrov. Vrámci podujatia sa síce pomocou štipcov hlasuje o najkrajšiu fotografiu, ale to nie je to prioritné prečo sem fotografi chodia. Omnoho dôležitejšie je stretnúť sa s kamarátmi, kolegami a podebatovať, čo nové, ako sa komu darí a povedať si čo to o svojej tvorbe.

[singlepic id=4556 w=320 h=240 float=left]Na záver ešte zhrnutie ocenených. Primátor mesta Piešťany Remo Cicutto udelil tri ceny primátora a to Michaele Valovej, Mirke Chamrazovej a Arielle Fábianovej.

Reklama

Vrámci „štipcovania“ bol najúspešnejší Ernest Koppon z Piešťanského fotoklubu a jeho fotografia Tomášovského výhľadu v Slovenskom raji vytlačená na plátne. Druhý skončil Jiří Svoboda z Trnavy a tretí Radovan Mišík z Bratislavy.

Podujatie zorganizovalo občianske združenie Piešťanský fotoklub pod záštitou primátora mesta Piešťany s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja a za podpory partnerov – Kursalon, Magna E.A., Alpine Pro, Caffe Bar Seldo, kníhkupectvo BeneLibri, Meetphoto, FotoColor a portál PNky.sk.

Autor: ht  Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

VIDEO report z podujatia od ERIKA ĎURIŠA nájdete tu.

[nggallery id=165]

Na Park Fote viac mladých vystavujúcich a starších obdivujúcich

V sobotu 25. septembra sa už po piatykrát stal piešťanský mestský park najväčšou výstavnou prírodnou sieňou. Vrámci výstavy kreatívnej fotografie v plenéri s názvom Park Foto, sa tu stretlo sedemdesiattri autorov z Galanty, Trnavy, Myjavy, Bratislavy a samozrejme z Piešťan. Tento rok vystavoval aj prvý hosť zo zahraničia, a to zo Švajčiarska.

Už od včasného rána prichádzali fotografi do mestského parku a platilo, kto prv príde, ten prv melie. Prví si tak mohli ešte vyberať, na ktorú z pripravených sietí umiestnia svoje fotografie avšak už okolo desiatej, bolo sietí málo, a tak organizátori natiahli ďalšie. Oproti minulým ročníkom výstavy sa výrazne zvýšil počet mladých autorov, ktorí využili túto príležitosť na svoju prezentáciu. „Teší ma, že je tu viac mladých šikovných autorov a zároveň mám pocit, že naopak medzi divákmi bolo viac starších ľudí, čo vytvára zaujímavé spojenie,“ hovorí Martin Ondko, predseda Piešťanského fotoklubu, ktorý túto akciu organizuje.

Aj keď sa predpovede počasia rôznili a niektoré hovorili o tom, že bude celú sobotu pršať, našťastie sa tak nestalo a prvé kvapky padli až podvečer. Počasie tak opäť dokázalo, že je piešťanským fotografom naklonené a dokonca počas kvetinového korza začalo spoza mrakov vykúkať slniečko. Príjemná atmosféra pomaly sa do jesenných farieb odievajúceho parku prilákala opäť niekoľko tisíc divákov, ktorí mali možnosť vidieť niekoľko stoviek fotografií najrozmanitejších žánrov. Vrámci podujatia sa síce pomocou štipcov hlasuje o najkrajšiu fotografiu, ale to nie je to prioritné prečo sem fotografi chodia. Omnoho dôležitejšie je stretnúť sa s kamarátmi, kolegami a podebatovať, čo nové, ako sa komu darí a povedať si čo to o svojej tvorbe.

Na záver ešte zhrnutie ocenených. Primátor mesta Piešťany Remo Cicutto udelil tri ceny primátora a to Michaele Valovej, Mirke Chamrazovej a Arielle Fábianovej.

Vrámci „štipcovania“ bol najúspešnejší Ernest Koppon z Piešťanského fotoklubu a jeho fotografia Tomášovského výhľadu v Slovenskom raji vytlačená na plátne. Druhý skončil Jiří Svoboda z Trnavy a tretí Radovan Mišík z Bratislavy.

Podujatie zorganizovalo OZ Piešťanský fotoklub za podpory partnerov – Kursalon, Magna E.A., Alpine Pro, Caffe Bar Seldo, kníhkupectvo BeneLibri a portál PNky.sk.

Autor: ht Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

Populárne články